Menü

Pusztai Liza a nyolcaddöntőig menetelt az Eb-n

2019. Június 17
1468
Pusztai Liza a nyolcaddöntőig menetelt az Eb-n

A női kardozók már az első napon pástra léptek Düsseldorfban a vívók Európa-bajnokságán. Pusztai Liza egészen a nyolcaddöntőig jutott. Klubunk sportolója csütörtökön a csapatversenyben lesz érdekelt.

Talán egy kis lendületet adott Pusztai Lizának, hogy a múlt héten aláírta első profi szerződését a BVSC-vel, hiszen a selejtezőben öt ellenfelét is legyőzte és csak egytől kapott ki. Ez a jó mérleg mentesítette őt a főtábla első fordulója alól, így a következő feladat a legjobb 32 között várt rá. A fehérorosz Darja Andrejeva legyőzése azonban nem okozott nehézséget Lizának. Sportolónk végig magabiztosan vívott és 15:5-ös győzelemmel jutott a nyolcaddöntőbe.

A legjobb 16 között kétszer is kéttusos hátrányból egyenlített 18 éves vívónk. A folytatásban viszont Charlotte Lembach 15:9-re legyőzte Lizát, amiben fontos szerepet játszott az is, hogy a kétes eseteknél többnyire a franciának kedveztek a videózásoknál.

„A nap nem indult rosszul, hiszen Liza öt győzelmet és egy vereséget szerzett a csoportban, ráadásul biztató volt a vívása. Majd a következő körben nagyon simán megvert egy fehérorosz vívót. Sajnos az utolsó mérkőzésén a körülmények áldozatául esett, hiszen a rendezőknek muszáj biztosítaniuk egy helyi bírót, aki viszont bizonytalan volt, nagyon sokat hibázott, ami összezavarta Lizát és így veszítettünk. Nem tudom sajnos Lizát hibáztatni, sokkal jobb lenne, hogyha mondhatnám, hogy ő rontott el dolgokat, de ez most tőle teljesen független volt” – árulta el honlapunknak Bódy Benjámin, sportolónk edzője.

Pusztai így is az előkelő 10. helyen zárta a düsseldorfi Európa-bajnokság egyéni versenyét.

„A körülmények nagyon jók, nagyon szép a terem, gyönyörűen berendezett. Kitettek magukért a helyi szervezők, hogy minél színvonalasabb Európa-bajnokságot rendezzenek. Most már a csapatversenyre tekintünk előre, ahol megpróbálunk minél jobb eredményt elérni” – zárta értékelését az edző.

Egyéniben Márton Anna bronzérmes lett az Eb-n – akinek ezúton is gratulálunk –, így megszerezte a magyar csapat első érmét a kontinensviadalon. A lányokra csütörtökön a csapatverseny vár, ami az olimpiai kvalifikáció szempontjából különösen is fontos lesz.

Hajrá Liza, hajrá magyarok!

 

Kép: Pusztai Liza Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz