Menü

Papp Márk bronzérmes az ob-n

2019. Június 15
1513
Papp Márk bronzérmes az ob-n

Hagyományosan Balatonfüreden rendezték szombaton a nyílt vízi úszók világkupaversenyét 10 kilométeren. Az esemény egyben országos magyar bajnokság is volt, ahol Papp Márk bronzérmet szerzett.

A nyári melegben hűsítőleg hatott a férfi és női világkupa mezőnyére, amikor szombat délelőtt beugrottak a 10 kilométeres világkupa és egyben országos bajnokság rajtjánál a vízbe. Viszont rájuk nem láblógatás, hanem kőkemény csata várt a Balatonban. A férfiak mezőnyében Papp Márk és Drigán Zoltán is érdekelt volt. Sportolóink keményen küzdöttek és Papp az előkelő 15. helyen csapott célba a világkupán, viszont mivel csak két magyar előzte meg, így az országos bajnokságot a harmadik pozícióban zárta. Drigán az ob-n egy hellyel végzett mögötte, míg a világkupán a 32. lett. A férfiak versenyében egyébként magyar siker született, Rasovszky Kristóf révén.

A nőknél Farkas Adélért szoríthattunk. Övé lett az ötödik legjobb magyar idő, míg a nemzetközi mezőnyben ez az eredmény a 37. helyet jelentette számára.

Pénteken az U16-17-es korosztály számára megtartott 7,5 kilométeres ob-n Wittmann Grétáért szoríthattunk, aki a 7. legjobb időt érte el.

Nagy Péter, klubunk úszószakosztályának vezetője szerint az elvártnak megfelelő eredményeket értek el versenyzőink a hétvégén.

Gratulálunk a sportolóknak és edzőiknek egyaránt!


 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz