Menü

Pálos és Csonka is érmes Alexandriában

2020. Február 04
1196
Pálos és Csonka is érmes Alexandriában

Mindkét sportolónk dobogóra állhatott a para-asztaliteniszezők Alexandriában rendezett nemzetközi versenyének egyéni küzdelmeiben. Pálos Péter arany-, míg Csonka András ezüstéremnek örülhetett.

Asztaliteniszezőink jól zárták a tavalyi évet, hiszen Csonka András arany-, Pálos Péter pedig ezüstérmet szerzett a para országos bajnokságon. Az Alexandriában rendezett nemzetközi versenyen aztán hasonló eredményeket értek el, ezúttal viszont fordított leosztásban.

A 11-es kategóriában Pálos a csoportmérkőzések során előbb egy hongkongi, majd egy venezuelai, végül pedig egy egyiptomi riválisát győzte le 3:0-ra. Az elődöntőben aztán ismét egy hongkongi ellenfél következett sportolónk számára. Tsoi Ming Fai igaz egy játszmát ellopott tőle, de 3:1-gyel így is továbbjutott asztaliteniszezőnk, aki ellen a japán Takemori sem találta az ellenszert a fináléban. Így Pálos mindössze egy szettet vesztett a verseny során és megérdemelten lett övé az aranyérem.

A férfi 8-as kategóriában körmérkőzések során dőlt el az érmek sorsa. Csonka itt honfitársával, Zborai Gyulával kezdett, akit az ob-n öt szettben győzött le. Ezúttal 3:1-re nyert BVSC-s sportolónk, aki a cseh Spaleket is hasonló arányban múlta felül, majd az egyiptomi el-Szajed sem jelentett gondot számára (3:0). A thaiföldi Wangphonphathanasiritól viszont kikapott Csonka, aki így a második helyen zárta a nemzetközi versenyt.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: MOATSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz