Menü

Ötödik lett Bernek Péter a vb-n!

2019. Július 28
1249
Ötödik lett Bernek Péter a vb-n!

Sérülés miatti visszalépés után jutott döntőbe Bernek Péter a kvangdzsui vizes világbajnokságon 400 méter vegyesen. Úszónk kihasználta az adódó lehetőséget és nagyszerűen versenyezve ötödik lett.

Bernek Péter a 200 vegyes után még csalódottan nyilatkozott a dél-koreai úszó-világbajnokságon a 400 vegyes végén viszont már mosolyoghatott. Bár a délelőtti előfutamok során a kilencedik legjobb időt érte el, de a német Philip Heintz csípősérülés miatt visszalépett a finálétól, így sportolónk is lehetőséget kapott. Ha pedig már ott volt, élt is az adódó alkalommal és bár 300-nál még a hatodik pozícióban fordult Bernek, végül előrébb lépett és 4:13.83-mal az ötödik helyen zárta a vb-t ebben a számban.

„Sose jó, ha egy sporttársunk megsérül, hiszen azért kerültem be, mert Philip Heintz nem tudta vállalni a döntőt. Próbáltam élvezni az úszást. Mindent kiadtam magamból. Csalóka az eredmény az olimpiára nézve, mert Dávid is kiesett, így ketten hiányoztak azok közül, akik tudnak jobbat. Remélem meggyógyulok és tudok egy jót úszni Tokióban. Ez a legjobb helyezésem nagymedencében. Jövőre háton is szeretnék úszni” – nyilatkozta sportolónk az M4 Sportnak.

A zárónapon két váltóban is helyet kaptak BVSC-s úszók. A női 4x100-as vegyes váltóban Burián Kata Sztankovics Annával, Szilágyi Liliánával és Verrasztó Evelynnel a 19. lett, míg a férfiaknál ugyanebben a számban Bohus Richárd és Németh Nándor Horváth Dáviddal, valamint Szabó Szebasztiánnal a 12. helyen csapott a célba, amivel olimpiai kvótát szerzett utóbbi válogatott.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz