Menü

Öt kategóriában is a tízes listákon

2021. Január 04
648
Öt kategóriában is a tízes listákon

A járvány miatt sok sportesemény elmaradt tavaly, ennek ellenére sportolóink és szakembereink szép sikereket értek el, mivel öt kategóriában is felkerültek a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020-as rendezvény tízes listáira!

Ha visszagondolunk 2020-ra, akkor elsőként talán nem a sportsikerek jutnak majd eszünkbe, hiszen rengeteg versenyt, köztük az olimpiát is elhalasztották. Ennek ellenére sportolóink ahol elindultak, szép sikereket értek el, amelyeket a sportújságíró szakma is díjazott és öt kategóriában is voltak BVSC-s érdekeltségek a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020-as szavazásán.

Az Év Férfi Sportolója-díj jelöltjei között szerepelt a belgrádi birkózó világkupán a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában aranyérmet szerző Korpási Bálint, továbbá az egyéni sportágak csapatversenyében a teljes kötöttfogású birkózó-válogatottat – amelynek Korpási mellett Takács István is a tagja volt – jelölték a szakértők a Top10-es listán, mivel Belgrádban a csapatrangsor második helyén végzett.

A hagyományos sportágak Év Csapata-díj kategóriában szerepelt a hazai Európa-bajnokságon bronzérmet nyerő női vízilabda-válogatott is, amelynek két kiválóságunk, Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra is a tagja volt.

Asztalitenisz edzőnk, a paraasztalitenisz-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Vígh Zsolt az Év Edzője-díj listájára került fel, miután játékosai 19 érmet szereztek a világkupákon. Idén nem szerepelnek külön kategóriában a parasportolók edzői, így különösen is nagy megtiszteltetés, hogy a két, parasportolókkal dolgozó szakember közül a listán Vígh Zsolt volt az egyik.

Az Év Fogyatékos Sportolója kategóriában az egyaránt paralimpiai kvótás és a világkupákon több érmet is szerző Csonka András, valamint Pálos Péter is helyet kapott.

Bár végül BVSC-s érdekeltségeink nem kerültek be a díjazottak hármas, szűkített listáira, ennek ellenére jár a gratuláció nekik, hogy ennyien ott voltak az élvonalban!

Hajrá BVSC!

 

Fotó: MSÚSZ / Cseh Péter

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz