Őszi visszatekintés: női vízilabda

Őszi visszatekintés: női vízilabda

Harmadikként női vízilabdázóinkat mutatjuk be, hiszen ők is elkezdik a 2022-es naptári évet. Ősszel a rangadók közül a Ferencváros ellen sikerült bravúrpontot szerezni, ráadásul Gyöngyössy Anikót is sokáig nélkülöznie kellett a csapatnak.

női vízilabdázók számára kezdődött a legkésőbb a 2021-2022-es szezon, utána viszont bő egy hónap alatt lejátszottak hét fordulót a csapatok, ráadásul Euroliga és Magyar Kupa találkozók is vártak a klubokra. Sajnos mindkét sorozatban búcsúztunk. A nemzetközi porondon viszont egy nehéz csoportban is sikerült pár negyeden keresztül megnehezíteni riválisaink dolgát. Míg a hazai kupában végül az aranyéremig menetelő Eger ellen estünk ki.

A bajnokságban viszont az UVSE és a Dunaújváros elleni találkozót leszámítva veretlenek maradtunk. A Fradi ellen ráadásul a Népligetben sikerült értékes pontot szereznünk, pedig nagy hiányzója volt Petrovics Mátyás együttesének sok mérkőzésen.

„Gyöngyössy Anikó hiánya megnehezítette a dolgunkat. Bár a Fradi ellen így is sikerült bravúrt elérnünk, de a Dunaújváros ellen jól látszódott, ami az Euroliga mérkőzésein is, hogy nélküle csak pár negyedig tudtuk a lépést tartani riválisainkkal. Az UVSE meccsen viszont sikerült egy jó erőt képviselő ellenfél ellen is sokáig nyílttá tenni a párharcot. Így összességében vegyes a kép, de inkább hiány van benne” – értékelte honlapunknak Petrovics Mátyás az őszi teljesítményt.

Szombaton a Tatabánya elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a BVSC számára a szezon. Nagy menetelés vár a csapatra, hiszen alig két hónap alatt 11 mérkőzést játszanak a mieink.

„Jelenleg szinte mindenki egészséges, csak reménykedni tudunk benne, hogy nem befolyásolják majd sérülések, betegségek a teljesítményünket. Számomra különleges lesz ez a pár hónap, hiszen 12. éve vagyok a BVSC-nél és ez lesz az utolsó félévem itt a klubnál. Szeretném nagyon szépen befejezni ezt a korszakot és bízom benne, hogy a csapattal közösen plusz energiák szabadulnak majd fel bennünk és megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek” – tekintett előre vezetőedzőnk.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay