Menü

Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

2022. Január 11
122
Őszi visszatekintés: férfi vízilabda

Szerdán a férfi vízilabdázók révén megkezdik felnőtt csapataink a szereplésüket a bajnokságokban. Ennek apropóján visszatekintünk az együttesek őszi teljesítményére. Elsőként Kemény Kristóf tanítványaival foglalkozunk!

A 2020-2021-es szezonban magasra tették a lécet a BVSC férfi vízilabdázói azzal, hogy a legjobb négy között zártak az OB I-ben. Idén is hasonló céllal vágtak neki a bajnokságnak a mieink. Sajnos a második fordulóban a Szentes otthonában kikaptunk, de ezt követően a kötelező meccseket hozta Kemény Kristóf együttese. A rangadók közül a Honvédot hazai medencében sikerült legyőzni, míg a négy topcsapat közül mindegyikkel idegenben találkoztunk. Bár csak Szolnokon sikerült a pontszerzés (11-11), a Ferencváros ellen is nagyon közel voltunk a bravúrhoz, csupán pár másodperccel a vége előtt szerezték a zöld-fehérek a győztesgólt.

„Összességében elégedett vagyok az őszi teljesítményünkkel, mert nüanszokon múltak a rangadóink. A végjátékok többször nem jöttek ki jól, de az a játék biztató a folytatásra nézve. A tavaszi szezonban két hónap alatt játsszuk le a mérkőzéseinket az alapszakaszban, így komoly sorozatterhelés vár ránk. Ezt szeretnénk megalapozni a következő három mérkőzésünkkel, ahol 9 pont a cél egyértelműen. Ha összeáll a játékunk, akkor jó előjelekkel várhatnánk a Vasas elleni rangadót január végén. De addig is lépésről lépésre haladunk” – nyilatkozta vezetőedzőnk honlapunknak.

Magyar Kupában a negyeddöntő első felvonásán sikerült legyőznünk az OSC-t a Szőnyi úton. Bár végül riválisunk jutott be a legjobb négy közé, így is fontos részsiker volt az a győzelem.

Ami a nemzetközi porondot illeti, régen látott magasságokba emelkedtünk, hiszen az Euro Kupábanegészen a negyeddöntőig jutott a csapat. Sőt, a továbbjutáshoz is közel álltak a mieink, hiszen a Barcelonavendégeként döntetlent játszottunk. Sajnos hazai medencében nem sikerült kiharcolni a továbbjutást, de nagy siker volt ez a menetelés a klub életében.

„Úgy gondolom, hogy a nemzetközi kupában is jól teljesítettünk, hiszen nyolc meccsünkből csupán egyszer szenvedtünk vereséget. Sajnos az a kiesésünket jelentette a Barcelona ellen. Pedig megvertük például a Sabadell-t, amely aztán bejutott az elődöntőbe. Jövőre nekünk is cél a legjobb négy, de ehhez előtte a bajnokságban kell nemzetközi kupaindulást érő helyen végeznünk.”

A folytatásban ezen a héten előbb a Szentest fogadjuk a bajnokságban szerdán 20 órától, majd szombaton Miskolcra látogatunk. A 2022-es év első nagyobb rangadója január 30-án vár ránk otthon a Vasas ellen.

Sok sikert kívánunk a csapatnak! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz