Menü

Őszi visszatekintés: férfi kézilabda

2021. Január 22
712
Őszi visszatekintés: férfi kézilabda

Szombaton férfi kézilabdázóink számára is folytatódik a bajnokság. A jelenleg a Budapest I. osztályban a tabella második helyén álló együttesnek egyértelmű célja, hogy a szezon végén is a dobogón végezzen a felnőttek között.

A tavalyi csonka bajnokság idő előtti lezárását sajnálhattuk, hiszen férfi kézilabdázóink remekül álltak. Azonban egy osztállyal fentebb is helyt állt a csapat az őszi szezonban, hiszen a Budapest I. osztályban hét győzelem és mindössze két vereség a mérlege a fiatal átlagéletkorú együttesnek. Csupán a Ferencváros III és a Hort SE ellen nem sikerült megszerezni a két pontot. A csapat erejét mutatja, hogy többször is szoros végjátékban tudott győzni, mint például az egy góllal megnyert MAFC és FSzSE elleni összecsapás vagy a Rév II-vel szemberni kétgólos diadal.

„Tavaly a Budapest II. osztályban indult még a csapat, de úgy gondolom, hogy egy osztállyal fentebb is remekül szerepeltek a fiúk és meghatározóak lettünk ebben a bajnokságban is. Csupán egy kis hiányérzetem van, mert volt olyan mérkőzés, amelyben hagytunk pontot. Összességében viszont elégedett vagyok a teljesítményünkkel” – nyilatkozta vezetőedzőnk, Szakál Dániel honlapunknak.

A csapat ráadásul úgy érte el ezeket a jó eredményeket, hogy a felnőtt mellett a korosztályos bajnokságban is remekül szerepel. Jelenleg a Budapest I. osztályban csupán két pont a hátrányunk a listavezető Squadra Buda mögött, igaz a BVSC egy meccsel többet játszott. Vajon a bajnokság második felében mi lehet a reális célja a csapatnak?

„A bajnoki cím szerintem egyelőre még nagy bravúr lenne, de az mindenképpen célunk, hogy a dobogón végezzünk, ott pedig lehetőleg minél előrébb. A hosszú kihagyás után már nagyon várjuk, hogy újra játszhassunk. Úgy gondolom, hogy felkészültünk és jó lesz a folytatás. A fiúkon is azt láttam, amikor elkezdtük a labdásedzéseket, hogy hiányzott már nekik ez a fajta munka. Nagyon remélem, hogy a holnapi, Elektromos elleni meccsen is látom majd rajtuk ezt az elszántságot.”

Szombaton 16 órától a tabellán hatodik helyen álló Bp. Elektromos vendége lesz a BVSC. Ősszel hazai pályán 32-27-re nyertünk, reméljük, idegenben is sikerül megszerezni a két pontot.

Sok sikert kívánunk! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz