Menü

Országos csúcs és érmek a kaposvári ob-ról

2020. December 13
629
Országos csúcs és érmek a kaposvári ob-ról

Az első két nap öt érme után a kaposvári úszó országos bajnokság második felében is kitettek magukért sportolóink és 6 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzéremmel zárták a versenyt. Ráadásul Németh Nándor nevéhez fűződik az egyetlen országos csúcs az ob-n!

Ahogy arról beszámoltunk, már az első két napon is több jó eredménynek örülhettünk Kaposváron, az úszók országos bajnokságán. Az egész verseny legjobb eredménye Németh Nándor nevéhez fűződik, hiszen a csütörtök délutáni előfutamok során 100 méter gyorson saját országos rekordját döntötte meg 48,08-as idővel, és másnap az aranyérmet is megszerezte ezen a távon. Ráadásul az ob végén kiderült, hogy ez volt az egyetlen ilyen csúcs a versenyen!

„Boldog vagyok, bár nyilván azért kicsit bennem maradt az, amit szerettem volna, vagyis a 48 másodpercen belüli idő. Erős kezdés volt, az utolsó 10 méteren már nagyon vártam a végét. Próbáltam a tempókra figyelni, hogy ne csökkentsem le. Majd a márciusi ob-n megpróbáljuk a 47-tel kezdődő időt” – nyilatkozta sportolónk az országos csúcs után a szövetség Facebook-oldalának.

Ahogy az várható volt, 200 háton Burián Katalin sem adott esély senkinek és bezsebelte az első helyet. Ugyanezen a távon a férfiaknál Kovács Benedek ért el bronzérmet. A váltóknál a 4x100 méteres férfi gyorsváltó a dobogó második fokára állhatott fel, míg a 4x100-as mix vegyes váltó egy bronzérmet szerzett.

A szombati zárónapon is kitettek magukért sportolóink. Németh Nándor 200 gyorson is jól úszott és egy szépen csillogó ezüstérmet szerzett, míg a sprinttávok közül 50 háton kisajátította magának a BVSC a dobogó legfelső fokát, ugyanis Burián Katalin és Bohus Richárd sem talált legyőzőre. Zárásként pedig a 4x100 méteres férfi vegyes váltó gyűjtött még egy bajnoki címet.

Így az idei országos bajnokságot 6 arany-, 6 ezüst- és 2 bronzéremmel, valamint értékes pontszerző helyekkel zárták úszóink!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz