Menü

Olimpikonjaink Rióban

2016. Augusztus 01
1725
Olimpikonjaink Rióban

Július 30-án reggel a Syma Csarnokból négy külön busszal kelt útra az a csaknem 170 fős olimpiai delegáció, melyben összesen 73 sportoló – köztük több sportolónk – volt.

Az első csoporttal utazott az úszó Bernek Péter és a vízilabdázó Takács Orsolya és Illés Anna is. Az olimpikonjainkat szállító repülőgép a Liszt Ferenc repülőtérről szombaton 12.54-kor szállt fel, és magyar idő szerint vasárnap hajnali 1.30 órakor landolt a XXXI. nyári olimpiai játékok helyszínén. Ez volt a legnagyobb küldöttség, mely elindult az olimpiára, a többi sportoló a megnyitó után több turnusban érkezik majd a versenyek helyszínére.

S, hogy mikor láthatjuk saját sportolóinkat Rióban? A sort Bernek Péter nyitja majd, aki legerősebb számában, a 400 méteres gyorsúszásban már augusztus 6-án rajthoz áll. Az előfutamokat ugyanis az olimpia első hivatalos versenynapján 18.48-kor rendezik. A szám döntője pedig – remélhetőleg Péterrel - augusztus 7-én 3.30-kor lesz. Sportolónk augusztus 8-án a 200 méteres gyorsúszás előfutamaiban is érdekelt lesz (3.11 és 3.20), mely számnak a döntőjét egy nappal később 3.21-kor rendezik. Ugyanezen a napon (augusztus 9-én) lesznek a 4×200 méteres gyorsváltó előfutamai is, melyben Péter szintén érdekelt lesz. A döntőt augusztus 9-én 19.17-kor rendezik.

Női vízilabdázóink is korán kezdik a versenyeket. A Takács Orsit és Illés Annát is soraiban tudó magyar válogatott augusztus 9-én 14 órakor Kína ellen kezd majd, augusztus 11-én 18 órakor a spanyolok, míg augusztus 13-án 14 órakor az amerikaiak következnek. A bombaerős csoportból nem lesz könnyű továbbjutni, ugyanakkor Európa-bajnok lányaink is a torna esélyesei közé tartoznak.

Maratoni úszónk, Papp Márk augusztus 16-án 14 órakor úszik majd a 10 km-es nyíltvízi versenyben. És utolsó olimpikonunk, Kiss Balázs is ezen a napon lép majd szőnyegre. A kötöttfogású birkózók 98 kg-os súlycsoportjának a küzdelmei 15 órakor a selejtezőkkel kezdődnek, a bronzmérkőzést 23 órakor, a döntőt pedig 23.30-kor rendezik.
Szurkoljunk együtt az olimpikonjainkért! Hajrá Magyarok és Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz