Menü

Olimpiai reményekkel a pályakerékpáros vb-n

2020. Február 26
1004
Olimpiai reményekkel a pályakerékpáros vb-n

Lovassy Krisztián és Filutás Viktor képviseli a BVSC-s színeket ezen a héten, a berlini pályakerékpáros-világbajnokságon. Szombaton rendezik az olimpián is szereplő omnium versenyszámot, ahol Krisztián is rajthoz áll majd.

Sportolóink világbajnoki kvalifikációja már önmagában hatalmas eredmény, tekintve, hogy Magyarországon jelenleg nincs fapálya, így itthon nem tudnak megfelelő körülmények között gyakorolni. Ennek ellenére Lovassy Krisztián a bravúros 12. helyen zárta a világkupa-sorozat utolsó állomását Miltonban, az olimpia programján is szereplő omnium versenyszámban. Akkor még búslakodtunk, hiszen sportolónk pont egy hellyel lecsúszott a ranglistán a vb-kvalifikációról. Azonban a múlt héten érkezett a remek hír, hogy omniumban is ott lehet Krisztián a berlini pályakerékpáros-világbajnokságon!

Ami a BVSC-s szerepléseket illeti, csütörtökön Lovassyért szoríthatunk először, aki scratchben lesz érdekelt, majd pénteken Filutás Viktor pontversenyben szerepel majd.

Az ötkarikás játékok szempontjából nagyon fontos omniumot pedig szombaton rendezik majd, ahol kimagasló eredmény kellene a kvótához.

Szurkoljunk sportolóinknak!

 

A pályakerékpáros-vb BVSC-s programja:

Csütörtök 19:27 – Sratch (Lovassy Krisztián)

Péntek 18:32 – Pontverseny (Filutás Viktor)

Szombat Omnium (Lovassy Krisztián)

12:16 – I. Omnium (Scratch)

14:33 – II. Omnium (Tempóverseny)

17:51 – III. Omnium (Selejtező)

19:02 – IV. Omnium (Pontverseny)

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz