Menü

Olimpiai bajnoki cím és boldog család a célja

2019. Október 15
1200
Olimpiai bajnoki cím és boldog család a célja

A mai napig nem tudja, hogy miért kezdte el az úszást. Az M4 Sport Startfejes című magazinműsora kiemelten foglalkozott sportolónkkal, Kozma Dominikkel, aki terveiről, kihívásairól is beszélt, valamint társai és edzője is nyilatkoztak róla.

A 28 éves úszó elmondta, hogy lehetett volna focista is, de nem bánta meg, hogy úszó lett. Kozma Dominik a tőle megszokott őszinteséggel nyilatkozott arról is, hogy milyen céljai vannak a medencében és azon kívül is.

„Vissza nem csinálnék semmit. Szerintem ki vagyok békülve a múltammal, valamint azzal, hogy mit és hol hibáztam. Azon dolgozom. hogy amiben hibáztam, azt a jövőben helyre tudjam hozni és folyamatosan arrafelé haladjak, ami igazából a célom. Ez alatt nem feltétlen csak az olimpiai bajnoki címet értem, hanem egy boldog és nyugodt családi háttér kialakítását is. Ezek nálam ugyanolyan szinten állnak, mint egy olimpiai aranyérem” – árulta el a világbajnoki bronzérmes úszó jövőbeli terveit.

Kozma Dominik és Bernek Péter jól ismerik egymást, hiszen hétéves koruk óta együtt edzenek.

„Mi még az úszás előtt az általános iskolát kezdtük együtt. Úgyhogy 6 éves korunk óta ismerjük egymást. Szerintem az elejétől kezdve jó, baráti kapcsolatunk volt. Nehéz gyerek volt, de meg lehetett szokni” – mondta nevetve Bernek. „Úgy gondolom, hogy az olimpia eléggé feltüzelte. Jól sikerült neki a vb, még ha jobbat is szeretett volna és szerintem még több is van benne, úgyhogy most motivált.”

Kozma az edzéseken is gondoskodik a jó hangulatról.

„Domával nagyon jó edzeni, mert annyira fel tudja magát spannolni és edzéseken is lehet vele versengeni. Szóval nem az van, hogy feladja, ha én gyorsabb vagyok, hanem az utolsó méterekig küzd. Nem telnek rossz hangulatban az edzések, erről mindig gondoskodik” – avatta be a nézőket Bohus Richárd a részletekbe.

Nagy Péter szakosztályvezetőnk kérdésre válaszolva azt is elárulta, mennyire nehéz eset Dominik az edzéseken.

„Szerintem mindenki ismeri. Nem könnyű eset, de jó vele dolgozni, mert meg lehet találni az utat hozzá, mik azok a kiskapuk, feladatok, amikkel el lehet érni nála bizonyos dolgokat” – árulta el Nagy Péter.

Dominik már több mint egy éve házas, így azt is elmondta, hogy mennyi kihívással jár a sport és a családi élet összeegyeztetése.

„Nem minden esetben mondanám azt, hogy megéri ezt csinálni, mert rengeteg lemondással és fájdalommal, a körülötted élők részéről pedig sok tűréssel jár. Azzal legyen tisztában mindenki, hogy aki az élsportot választja, annak rengeteg áldozatra lesz szüksége és nem mindig olyan fényes, mint ahogyan kívülről látszik. Akinek viszont ez az álma és tényleg ezt az egészet vállalni akarja, annak valószínűleg meg fogja érni, bármi is lesz a vége.”

A műsorból többek között az is kiderül, hogy Dominik hol szeret lépcsőzni edzések után, illetve hogy tekint vissza gyerekkorára, valamint Tokió után is láthatjuk-e még olimpián versenyezni. A teljes adás itt nézhető vissza.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz