Menü

Nemzetközi edzőtáborral hangolt a vb-re

2019. Szeptember 17
1228
Nemzetközi edzőtáborral hangolt a vb-re

Szerdán Veres Amarilla számára is megkezdődik a párbajtőr egyéni versennyel a kerekesszékes vívó-világbajnokság a dél-koreai Cshongdzsu városában. Sportolónk bizakodva várja a tokiói kvalifikáció szempontjából is fontos megmérettetést.

 

Hogy telt a felkészülésed a világbajnokságra a varsói világkupa óta?

Az elmúlt időszakban eléggé rámentem a rehabilitációra, úgyhogy rengeteg gyógytorna, úszás, jégszauna szerepelt a programomban. Mindenfélét bevetettem azért, hogy a lehető legmegfelelőbb fizikai állapotban tudjak kimenni a világbajnokságra. Nagyon örültem, hogy a vb előtt hamarabb ki tudtunk jönni Dél-Koreába egy nemzetközi edzőtáborba, ami a felkészülésnek egy nagyon jó lezárása volt.

 

Miben segít egy ilyen edzőtábor a felkészülés hajrájában?

Azért is jó az összes kerekesszékes vívóval közösen edzőtáborozni, mert így legalább mindenkit látunk minél többször vívni és így sokkal jobban kielemezhetőek lesznek az ellenfelek. Másrészt fel tudom venni a tempójukat, ha látom, hogy ők milyen formában vannak. Esetleg tudok állítani azon, hogy az én vívóstílusomon mit kell még csiszolni ahhoz, hogy meg tudjam őket fogni, amikor már élesben vívunk egymás ellen.

 

A varsói világkupa nagyon jól sikerült számodra, hiszen kard egyéniben aranyérmes lettél. Mi az elvárásod magaddal szemben a világbajnokságon?

Lengyelországban nem is elsősorban az eredményemmel, hanem inkább a fináléban mutatott vívásommal tettem magasra a lécet. Ugyanis a varsói kard döntőm, szerintem életem eddigi legjobb vívása volt. Visszanéztem többször, de már közben is éreztem, hogy az nagyon jól sikerült. Ha ezt a szintet tudnám teljesíteni vívásilag, akkor elégedett leszek, bármilyen helyezést is érek el. Párbajtőrben pedig azt szeretném, ha a Sao Paulo-i versenyen mutatott formámat sikerülne megismételnem.

 

 

Mennyire vagy izgulós típus a verseny előtti napokban?

Nem szoktam idegeskedni, inkább várom már nagyon, hogy elkezdődjön. Mivel általában az előző nap szoktunk megérkezni, ezért ez nem szokott gondot okozni, mert az utazással telik. Most kicsit más volt a helyzet, mert az edzőtábor miatt hamarabb kijöttünk. Ilyenkor figyelek arra is, hogy kicsit eltereljem a gondolataimat és ne görcsöljek rá arra, hogy pár nap múlva már kezdődik a verseny. Próbálok arra koncentrálni, ami az itt és mostban történik. Tehát, hogy most pihenek, vagy épppen edzek.

 

Hogy alakul a világbajnokságon a programod?

Szokásosan négy versenyszámban indulok majd. Szerdán a párbajtőr egyéni, majd pénteken a kard vár rám. Szombaton a párbajtőrcsapattal, jövő hétfőn pedig a kard válogatottal szerepelünk a világbajnokságon.

 

Fotó: Veres Amarilla Facebook-oldala

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz