Menü

Németh és a váltók is taroltak az országos bajnokságon

2021. November 15
100
Németh és a váltók is taroltak az országos bajnokságon

Hét aranyéremmel zárták úszóink a kaposvári rövid pályás országos bajnokságot! A sikerekből oroszlánrészt vállalt a váltók mellett 100 és 200 méter gyorson is diadalmaskodó Németh Nándor.

Csütörtöktől vasárnapig Kaposváron rendezték az úszók rövid pályás országos bajnokságát, így a kazanyi Európa-bajnokság után nem sokat pihenhetett a kontinensviadalon is induló gyorsúszó specialistánk, Németh Nándor. Olimpiai ötödik helyezettünk a somogyi megyeszékhelyen remekül teljesített, de ugyanez elmondható az egész BVSC-s csapatról.

Már az első két napon jól szerepeltek sportolóink, hiszen a hat érem mellett megszereztük az első aranyérmünket is a Csicsáky Péter, Kovács Benedek, Kőhalmi Kornél, Németh Nándor összetételű 4x200 méteres gyorsváltónak köszönhetően. Továbbá Kovács Benedek 100 m háton, Takács Tamás 100 m mellen, Kőhalmi Kornél pedig 200 m vegyesen állhatott dobogóra.

A folytatásban még erre is sikerült rátenni egy lapáttal, vagy inkább pár karcsapással, hogy ennél a sportágnál maradjunk. A hétvégén hat arany- és három bronzérem volta a mérleg. Németh 100 és 200 méter gyorson sem talált legyőzőre, továbbá a 4x50-es férfi gyors-, valamint a 4x100 méteres férfi vegyes váltó tagjaként is a legfényesebb medáliát hozhatta el a csapattársakkal együtt és a 4x100-as férfi gyors-, és mix vegyes váltó is bajnok lett.

Így összességében 15 érmet szereztek úszóink, amelyből 7 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérem lett!

Ami pedig külön örömteli, hogy bár jelenleg még nem az egyesületünk színeiben versenyeztek, de már a BVSC-nél készülő Késely Ajna (Kőbánya SC), Török Dominik Márk (FTC) és Mészáros Dániel (Kecskemét) is eredményesen szerepelt az ob-n.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotó: Magyar Úszó Szövetség / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz