Menü

Néma csend egy tragikusan hangos pillanat miatt

2016. Március 18
1284
Néma csend egy tragikusan hangos pillanat miatt

Újabb taggal lett szegényebb a BVSC-Zugló nagycsaládja, és ez akkor is igaz, ha a tragikus esemény, melyről szólni kívánunk, egy Pénzügyőrben sportoló fiatallal történt meg. Az alig 15 esztendős Pásztor Máté azonban a lelkünkben örökre BVSC-s sportoló marad. Kilenc éves korától közel három évet töltött a Szőnyi úti asztalitenisz-csarnokban, ám ez alatt a három év alatt két magyar bajnoki címnek is részese volt újonc korosztályban.

  • Máté egy nagyon tehetséges fiatalember volt, aki nagy értéke lehetett volna a BVSC-nek – mondta Herendi Iván, az asztalitenisz-szakosztályunk igazgatója. – S bár két és fél éve csak keveset hallottunk róla, bennünket is nagyon megrázott a tragédiája.


Pásztor Máté az elmúlt két és félévet anyaklubjában, a Pénzügyőrben szinte csak hobbi pingpongozással töltötte. Egyéni versenyeken már nem vett részt, de így is a klub NB II felnőtt csapatának tagjaként szerepelt. Aznap is, amikor a tragédia történt, éppen edzésre sietett. A sietséget pedig szó szerint kell érteni, hisz a biztonság helyett az egyszerűt választotta, és a lakhelyét az edzőteremtől elválasztó vasúti síneken keresztül átvágva próbált meg időt nyerni. Csak, hogy mindezt fülhallgatóval a fülén tette, s mivel valószínűleg a síneken való átjárás napi rutinjává vált, a megszokottság és a hangos zene miatt kevésbé figyelt a környezetére. Így azt sem vette észre, hogy éppen egy közeledő vonat előtt lépett sínre.


Március 16-án egyperces gyászszünettel kezdődött az edzés a BVSC-ben. Az edzők és a gyerekek az elhunyt csapattársra és barátra, Pásztor Mátéra emlékeztek. Történt mindez abban a klubban, mely húsz éve képtelen kiheverni egy másik fiatal tehetsége, a 13 évesen autóbalesetben elhunyt Molnár János elvesztését. Herendi Iván pedig egy rövid intelemmel is megtoldotta a gyászszünetet: a BVSC-Zugló sporttelepe ugyanis két veszélyzóna között – de biztonságos területen – található, s bár sem az M3-as bevezető szakaszán, sem a Rákosrendező sínein nem szoktak kóborolni gyerekek, a fülhallgatóval való közlekedés a legveszélytelenebbnek tűnő útszakaszokon is komoly gondot okozhat. Ez úton szeretnénk kérni valamennyi edzőkollégát, illetve szülőt, hogy saját környezetükben tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, azaz figyelmeztessék a veszélyre a gyerekeket, hogy a fentihez hasonló tragédia soha többé ne fordulhasson elő!


A BVSC-Zugló Asztalitenisz Szakosztályának a vezetése úgy döntött, hogy a versenyzőik a soron következő felnőtt országos bajnokságon fekete karszalaggal játszanak majd. A szakosztály és a klub így szeretne búcsúzni egykori versenyzőjétől.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz