Menü

Nem várható nagy játékosmozgás

2020. Május 24
2030
Nem várható nagy játékosmozgás

Pár hete már ismét együtt készülnek labdarúgóink az NB III-ra. Pénteken a III. Kerület csapatát győzték le Gabala Krisztián tanítványai edzőmérkőzésen. A találkozó után az új érkezőkről is kérdeztük vezetőedzőnket.

 

Már túlvan a csapat pár felkészülési mérkőzésen. Hogy látod, milyen állapotban tértek vissza a fiúk az otthoni edzések után?

Teljesen természetes, hogy nem vagyunk topon, de összességében nincs hiányérzetem. Azt gondolom, hogy a fiúk fizikálisan tartottak egy alapszintet a karantén alatt, tehát nem kellett a nulláról kezdeni. Nagyon figyelünk arra a terhelést illetően, hogy ne legyen sérülés. A következő hetekben az lehet a célunk, hogy a játékkészséget a lehető legmagasabb szintre tudjuk emelni. Nagyon kíváncsian várjuk az NB III-as sorsolást, hogy melyik csoportba kerülünk majd. Továbbá a versenykiírást is várjuk, ami meghatározza majd a felkészülési programot.

 

Nem egyszerű azért így tervezni, mégis milyen elképzeléseid vannak a nyári felkészülést illetően?

Az biztos, hogy teljesen rugalmasan kell kezelnünk az időt, ami annyit jelent, hogy jelen pillanatban kéthetes ciklusokban gondolkozunk. Az újrakezdés előtt egy minimális szabadságot fogok nekik adni, de az már picit speciálisabb pihenés lesz a szezon előtt.

 

Mennyire alakult már ki a jövő évi keret?

A fejemben nagyon sok minden formálódik. Azt tudjuk, hogy kikkel képzeljük el a jövőt és azt keressük, hogy kikkel tudjuk megerősíteni a keretet olyan tekintetben, hogy elérjük a célunkat. Továbbá az is körvonalazódik, hogy kitől válunk meg.

 

Hány poszton várható változás?

Évről-évre tudatosan építkezünk. Két esztendővel ezelőtt sok új játékossal kezdtünk. Egy éve már leredukálódott ez a szám és most is kevesebb jövés-menést tervezünk. Hat játékosnál biztos nem tervezek több új igazolást. Ők is olyanok, akik körültekintően lesznek kiválasztva. Elsősorban már nem a kezdőcsapatba keresünk új játékosokat, hanem fiatal tehetségeket, akik hosszútávon tudnak segíteni nekünk. Mellettük egy-két olyan érkezőt szeretnénk, akik azonnal bevethetőek és minőséget képviselnek.

 

A III. Ker TVE ellen 3-2-re megnyert felkészülési mérkőzés három zuglói góljából kettő az alábbi videóban visszanézhető:

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz