Menü

„Nem csak a versenyzés miatt kerékpározom, hanem mert szeretem”

2020. Április 13
1304
„Nem csak a versenyzés miatt kerékpározom, hanem mert szeretem”

A jelenlegi időszak sokunknak lehetőséget ad, hogy átgondoljuk mit, miért csinálunk életünkben. Kerékpározónk, Borissza Johanna elárulta, hogy neki is kellett pár nap mire rájött, miért csinálja a monotonabb edzéseket is, de megtalálta motivációját.

Júniusig minden versenyt töröltek a kerékpározók versenynaptárából is a koronavírus-járvány miatt, de az edzésekkel nem álltak le sportolóink. Borissza Johanna elmondta, hogy számukra nem változtak sokat a tréningek.

„Nagyon szerencsés a helyzetünk, mert jobb helyzetben vagyunk, mint általában a többi sportág. Ugyanis kimehetünk edzeni országútra. Amikor elkezdődött a jelenlegi szigorított helyzet, eleinte jó volt, hogy kicsit nyugi van és nem kell menni sehova. Kicsit több időm maradt mindenre. Eleinte sokban nem változtak az edzéseim, aztán amikor a konditermeket is bezárták azt már mi is megéreztük, mert az erőnléti edzéseink egy része ott zajlik. Ez az időszak egy kisebb mélypont volt, de ezt is megoldottuk úgy, hogy kicsit átalakítottuk az edzéseinket” – árulta el honlapunknak kerékpározónk.

A többi sportághoz hasonlóan a kerékpárosoknál is az a fő probléma, hogy nem tudják mikor lesz a következő versenyük, így azt sem, hogy mikorra időzítsék a csúcsformát. Sportolónk elárulta, hogy jelenleg reggel országúti edzései vannak, majd otthon erősítéssel folytatódik az edzésprogramja.

„Az erőnléti edzőnk nagyon hamar összeállított egy konditervet itthonra, úgyhogy igyekszünk kihozni ebből a helyzetből a legjobbat. Ami furcsa volt eleinte, hogy mivel nem tudom mi lesz a következő célom, így bennem voltak a kérdések, hogy miért is megyek ki országútra és mire is készülünk… El kellett telnie pár napnak, mire rájöttem, hogy igazából nagyon jó, hogy versenyzünk, de nem csak ezért kerékpározom, hanem azért, mert szeretem. Ez pedig plusz motivációt adott. Az viszont hiányzik, hogy országúton többen edzhessünk, mert nem szoktam hozzá a monotonabb tréningekhez egyedül.”Borissza Johanna elmondta, hogy ezt az időszakot leginkább arra tudják felhasználni, hogy fejlesszék a technikájukat. Jelenleg hosszabb, 2,5-4 órás edzéseik vannak, többnyire az alapozó időszakhoz hasonlóan. Fő terepe, a pályakerékpáros edzések viszont hiányoznak számára.

„A kerékpározás mellett tanítok és szerencsére a karantén nem annyira zavarta meg a munkát, mert online tudtam ezt is folytatni. Így amikor nem edzek, akkor tanulni szoktam, illetve felkészülök az órákra. Továbbá most végeztem el az OKJ-s edzőképzőt márciusban. Pont aznap jött ki a rendelet, hogy bezárják az egyetemeket, amikor az utolsó vizsgám volt. Úgyhogy szerencsés vagyok, mert így sikerült még levizsgáznom. Annak ellenére viszont, hogy befejeztem, azért van még olyan anyag, amit szeretnék elolvasni, így nagyon sokat tudok itthon tanulni.”

Ami pedig a következő célokat illeti, ősszel lesz a pályakerékpáros Európa-bajnokság, amire sportolónk is szeretne jól felkészülni. Azt viszont még nem tudni, hogy az eredeti időpontban tartják-e meg a kontinensviadalt.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz