Menü

Nekünk nyolc

2020. Február 13
1115
Nekünk nyolc

A Magyar Vívó Szövetség kijelölte a február végi, korosztályos Európa-bajnokságon szereplő válogatottak névsorát. Nagy örömünkre nyolc sportolónk is megküzdhet az érmekért a horvátországi Porecben rendezendő kontinensviadalon.

Utánpótlás vívóink az elmúlt évben is sikert sikerre halmoztak a korosztályos világversenyeken és már az idei szezonban is szép eredményeket értek el a világkupákon. Szűcs Luca elsőéves juniorként szállította az érmeket, ráadásul Budapesten nyerni is tudott. Míg a párbajtőrözőknél Borsody Emma és Osman-Touson Maruán is dobogóra állhatott a vk-sorozatban.

Tőlük a február 22. és március 3. között Porecben rendezendő kadet és junior Európa-bajnokságon is hasonló eredményeket várhatunk. Bár Pusztai Liza – aki már a felnőtt válogatott oszlopos tagja – nem vesz részt az Eb-n, mert az olimpiai kvalifikáció szempontjából kulcsfontosságú március eleji athéni világkupára készül, így is jó esélyekkel várhatjuk a horvátországi kontinensviadalt. Összesen nyolc vívónk is pástra lép majd a két korosztályban. A fentebb már említett triumvirátus mellett a juniorok között lesz érdekelt Pótz-Nagy Fanni is, aki Lucával közösen aranyérmes lett a csapattal a spanyolországi vk-n.

A kadetok között is négy sportolónk indul az Eb-n. Férfi párbajtőrben Kó Benedekért, míg a nők ugyanezen szakágában Demeter Diánáért szoríthatunk majd. Míg a férfi kardozók között Ondrik Konrád és Tóth Patrik képviseli a BVSC-s színeket.

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz