Menü

Négy úszónk indul az Eb-n

2019. December 03
1165
Négy úszónk indul az Eb-n

Szerdától vasárnapig Glasgow-ban rendezik az úszók rövid pályás Európa-bajnokságát, ahol négy sportolónk is vízbe ugrik. A helyszín nem ismeretlen számukra, hiszen tavaly a nagymedencés kontinensviadalnak is a Tollcross-komplexum adott otthont.

Ha év vége, akkor az úszók számára ez egyet jelent a rövid pályás szezon egyik legfőbb versenyével. Idén Európa-bajnokságot rendeznek Glasgow-ban, ugyanabban a komplexumban, amely tavaly augusztusban a nagymedencés Eb-nek is otthont adott. Négy úszónk szerepel majd a kontinensviadalon, Burián Katalin és Cseh László ezúttal nem indul a versenyen.

Bernek Péter, Bohus Richárd, Kozma Dominik és Németh Nándor viszont ott lesz a skót városban. Közülük egyedül Bernek nem indult a tavalyi Eb-n. A legszebb emléke pedig Némethnek lehet, hiszen 100 méter gyorson a hatodik helyen zárt, de a 4x100 méteres gyorsváltóval is jól teljesítettek a fiúk, ugyanis negyedikek lettek.

Ezúttal, ami az egyéni számokat illeti, Bernek 200 m háton, valamint 200 és 400 m vegyesen indul majd, Bohus pedig 50 és 100 m háton ugrik vízbe. Kozma és Németh egyaránt ott lesz a 100 és 200 méteres gyorsúszás mezőnyében, Nándi továbbá 100 háton is elindul, de valószínűleg a váltókban is láthatjuk majd sportolóinkat.

Az előfutamokat 10:30-tól, a döntőket 18 órától rendezik minden nap. Az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

Sok sikert kívánunk úszóinknak!

 

BVSC-s úszóink programja az Eb-n:

Szerda

200 m hát – Bernek Péter

Csütörtök

200 m gyors – Kozma Dominik, Németh Nándor

100 m hát – Bohus Richárd, Németh Nándor

400 m vegyes – Bernek Péter

Péntek

200 m vegyes – Bernek Péter

Szombat

100 m gyors – Kozma Dominik, Németh Nándor

Vasárnap

50 m hát – Bohus Richárd

 

Fotó: MÚSZ / Derencsényi István

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz