Menü

Nagyot küzdöttek a lányok, de a spanyolok nyertek

2020. Január 23
1028
Nagyot küzdöttek a lányok, de a spanyolok nyertek

Az utolsó pillanatokig kiélezett meccsen hatalmasat küzdött a női vízilabda-válogatott Spanyolország ellen az Európa-bajnokság elődöntőjében. Végül 11-10-re riválisunk nyert, így a mieink a bronzéremért játszhatnak Hollandia ellen.

Az elődöntő első mérkőzésén az oroszok hatalmas csatában, ötméteresekkel győzték le a címvédő hollandokat, így ők jutottak be először a nőknél a budapesti vízilabda Európa-bajnokság döntőjébe. Bármennyire is izgalmas volt ez a találkozó, számunkra az est fénypontja a magyar-spanyol összecsapás volt. A tavalyi világbajnokságon is a négy között találkozott egymással a két csapat. Akkor riválisunk örülhetett, de bíztunk benne, ezúttal másképp lesz.

A mérkőzés Gurisatti Gréta szenzációs góljával indult, aki már a 2. percben megszerezte a vezetést a mieinknek. Riválisunk ezt követően sajnos fordított és a 2019-es vb legjobb játékosának választott Tarrago révén már 2-1 volt oda. A magyarok viszont nem hagyták ellépni ellenfelüket és előbb Keszthelyi-Nagy Rita, majd a negyed utolsó másodperceiben Leimeter Dóra egyenlített. Játékosunk remekül pattintott a hosszúba a jobb szélről (3-3).

A második nyolc perc során is mi szereztük az első találatot, ezúttal Illés Anna révén, de sajnos ismét spanyol fordítás következett, így a félidőben 5-4-re riválisunk vezetett.

Leimeter a harmadik felvonás elején egyenlített, de ezt követően megléptek a hispánok kettővel, 7-5-re. A negyed vége viszont ismét jól alakult magyar szempontból, mert Vályi Vanda duplájával 7-7-ről várhatták a csapatok az utolsó játékrészt.

Itt ismét ellenfelünk került előnybe, ráadásul néggyel is elléptek, így bő három perccel a vége előtt már 11-7 volt a javukra. Bíró Attila tanítványai viszont hatalmas tartásról tettek tanúbizonyságot és Keszthelyi-Nagy duplájával, valamint Leimeter találatával 11-10-re zárkóztak és a végén támadhattunk az egyenlítésért. Sajnos ez nem sikerült, így a mieink szombaton a bronzéremért játszhatnak Hollandia ellen.

Sok sikert kívánunk a lányoknak! Hajrá magyarok!

 

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz