Menü

Nagyot alkotna Németh 100 és 200 gyorson is

2020. December 03
559
Nagyot alkotna Németh 100 és 200 gyorson is

Folytatjuk úszóinkkal a hangolódást a jövő heti kaposvári országos bajnokságra, ami végül az év fő versenye lesz számukra. Sorozatunk második részében Németh Nándor árulta el, hogy mit vár magától 100 és 200 méter gyorson.

 

Milyen érzésekkel várod az idei év fő versenyét, az országos bajnokságot?

Végre valami felmérő, hogy hol is tartunk, úgyhogy nagyon várom. Nyilván senki nem erre számított év elején. A felkészülés elég jó sikerült szerintem. Egy kicsit máshogy raktuk össze, mint az eddigieket.

 

Mire tudtatok nagyobb hangsúlyt fektetni a felkészülés során?

A nyáron kicsit kevesebbet úsztunk, több volt a kondi és az erőfejlesztés. Utána visszaálltunk a napi két úszásra és a heti három konditermi edzésre. Talán egy kis izmot is szedtem fel, úgyhogy kíváncsian várom, ez mit jelent majd a versenyen.

 

Melyik számokra készülsz különösen is?

A 100 és 200 méter gyorsra. Régebben az ob-n úsztam például 50 pillangót vagy 100 hátat, ami éppen beleilleszkedett a programomba, hogy úszásban maradjak. Mivel idén nem számít a pontverseny, így a váltókat sem biztos, hogy ugyanúgy fogjuk bevállalni, mint máskor, úgyhogy próbálunk inkább az egyéni számokra koncentrálni. 200 gyorson az edzéseken meglepően jó időket tudtam produkálni, úgyhogy arra nagyon kíváncsi vagyok. Ott ugye 2017 óta nem sikerült jó időt úsznom, ezért azt nagyon várom. Illetve a 100 gyors természetesen kihagyhatatlan számomra.

 

Akár egy 47-tel kezdődő idő is meg lehet ott?

Nyilván az a cél. Amióta sikerült egy 48 másodperc eleji időt úszni, azóta szeretnék azon belül teljesíteni. A márciusi ob-n ez lehet sikerült volna. Előtte volt kétszer háromhetes edzőtáborunk. Sajnos akkor nem tudtuk megmutatni, de remélem, hogy majd jövő héten tudok alkotni.

 

Mennyire gondolsz már, akár ezekben a számokban az olimpiára?

Én mindig a következő céllal foglalkozom. Ez most a decemberi, majd márciusi országos bajnokság, tavasszal pedig egy hazai Európa-bajnokság. Nyilván ezek mind felkészülési állomásai lesznek az olimpiának. Valószínűleg jövő hét utántól az ötkarikás játékokra fogunk készülni, mert az a fő cél, de egyelőre ezen az ob-n legyünk túl és utána tudunk majd a többiről beszélni.

 

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz