Menü

Nagy dobásra készül a vb-n Lovassy

2020. Január 30
1268
Nagy dobásra készül a vb-n Lovassy

Remek eredménnyel zárta a pályakerékpározók világkupa-sorozatát Lovassy Krisztián. Sajnos ennek ellenére az olimpiai programban szereplő omniumban lecsúszott a vb-kvalifikációról sportolónk, scratch-ben viszont érmet nyerne Berlinben.

A hétvégén Kanadában rendezett pályakerékpáros világkupa után nem sokat pihent Lovassy Krisztián és már újra munkában van. Sportolónk a nehéz felkészülési körülmények ellenére – Magyarországon nincs faburkolatú pálya, amin edzeni tudnának –, a fantasztikus 12. helyen zárta a miltoni világkupa omnium versenyszámát.

„Ha azt nézzük, hogy hóesésből és mínusz 5 fokos országúti edzésekből és pár benti edzésből mentem ki a világkupára, akkor azt mondhatom kimagasló ez az eredmény. Az utolsó versenyszám volt, ami nem sikerült jól, így ott szinte nem is szereztem pontot. Ha ott csak a legrosszabb esetben is 15. vagyok, akkor összetettben a 7-8. helyen végzek. Ennek ellenére az elmúlt másfél évemből ez a legjobb eredményem” – nyilatkozta Lovassy.

Sajnos az emberfeletti teljesítmény ellenére pont egy hellyel lemarad omniumban a február végi berlini pálya világbajnokságról. Így hacsak nem történik valami csoda – valaki esetleg visszalépne előle –, olimpiai álmairól is le kell mondania Krisztiánnak. A vb-n viszont ott lesz scratch-ben sportolónk, akinek erről a számról és a német fővárosról jó emlékei lehetnek, hiszen 2017-ben Berlinben lett Európa-bajnoki ezüstérmes. Kerékpározónk szeretne ismét nagyot alkotni, ugyanis elmondása szerint, amennyiben nem jut ki az olimpiára vagy nem szerez érmet a világversenyeken, akkor év végén valószínűleg befejezi pályafutását.

„Nem tettem le arról, hogy legyen egy világbajnoki érmem. Mivel az omnium kiesett, így teljes erővel a scratch-re koncentrálok. Azonban ez csak 60 kör, ami eléggé lutri. Hiába érkezel oda életed formájában, ha aznap nincs szerencséd és nem úgy jön ki a lépés, akkor lehet csak 15. leszel. Azért mindent egy lapra felteszek és szeretnék érmet szerezni a vb-n. A formám a körülményekhez képest kimagasló. Úgyhogy bízom a jó eredményben, hátha az előlendítené még pár évre a pályafutásomat.”

A pályakerékpározók számára február 26. és március 1. között rendezik a világbajnokságot Berlinben.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz