Menü

„Most már az az álmom, hogy ők legyenek sikeresek!”

2020. Április 16
1428
„Most már az az álmom, hogy ők legyenek sikeresek!”

Balog Beáta edzőként már több éve dolgozik a BVSC-nél, de télen már játékosként is pályára lépett klubunk színeiben. Mivel az ifi és felnőtt női, valamint férfi együttes is hozzá tartozik, így két részben foglalkozunk a csapataival. Elsőként a hölgyekkel.

 

Hogy kezdődött nálad a kézilabda iránti szeretet?

6 éves koromban kezdtem el a sportágat. Nagy álmom volt, hogy egyszer majd profi kézilabdázó legyek. Ez sikerült is, hiszen 18 évet „lehúztam” a legmagasabb szinten. Februárban fejeztem be a profi pályafutásomat, és igazoltam ide a BVSC-hez „hazai pályára” a lányaimhoz, akiknek az edzőjük is vagyok. Most már az az álmom, hogy ők legyenek sikeresek!

 

Ráadásul nem csak az ifi és felnőtt lányoknak, hanem az ifi fiúknak is az edzőjük vagy, akik a felnőtt bajnokságban is szerepeltek. Most egyelőre maradjunk a lányoknál. Milyen volt velük ez a szezon?

A lányokkal már negyedik éve közösen dolgozunk. Nagyon jól sikerült az alapozás, nyáron megnyertünk egy nemzetközi tornát, a Cell-kupát és második helyezést értünk el a Budapest Kupában. Az alapozást 16 fővel kezdtük meg, ami mára 14-re csökkent. Nyáron csatlakozott hozzánk 7 felnőttkorú játékos is, akik az ifjúsági csapattal kiegészülve alkotják a felnőtt együttest. Velük közösen, sajnos idő hiányában csak egy mini tornán tudtunk részt venni Csömörön, ahol a 2. helyen végeztünk.

 

 

És a bajnokságokkal mennyire voltál elégedett?

Az ifjúsági csapattal a III. osztályban versenyeztünk ebben az évben. Sajnos ebben a bajnokságban egy csapat kivételével nem tudtunk szoros mérkőzéseket játszani, mindenhol nagy arányú győzelmet arattunk, ami a fejlődés szempontjából nem a legjobb. Sajnos attól az egy csapattól (Aranyszarvas SE) idegenben és hazai pályán is vereséget szenvedtünk. Az első mérkőzésen betegségek, sérülések hátráltattak bennünket, a visszavágón pedig nem bírtuk el a terhet, ami ránk nehezedett, hogy ezen a mérkőzésen múlik a bajnoki cím és a feljutás. Ezen mindenképpen dolgoznunk kell és ebben fejlődni.

 

Az ifikhez hasonlóan a felnőtt együttes is a második helyen zárt a félbeszakadt bajnokságban.

Igen, itt konkrét cél a feljutás volt, ezért is csatlakozott hozzánk hét felnőttkorú játékos. A Budapest I. osztályban indultunk, ahol a sorsolásunk nem volt túl szerencsés, mivel rögtön az első fordulóban lejátszottuk a legnagyobb rangadót az FTC csapatával. Sajnos ott nem sikerült nyerni, de utána ahogy egyre jobban összeszokott a csapat, meneteltünk előre.

 

Látod-e már a céljaitokat a következő szezonra?

A szövetség pénteki döntésével, miszerint a bajnokságok lezárultak csalódott vagyok. A lányokkal az ifjúsági bajnokságban ahogy már említetted, a 2. helyen végeztünk. A célunk itt egyértelműen a következő szezonban, hogy megnyerjük a bajnokságot és feljussunk a másodosztályba. A felnőttekkel szeretnénk tovább építkezni, hogy még inkább összeszokjanak a fiatalok és az „idősebbek” és szintén jövőre, bajnokságot tudjunk nyerni.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

 

 

Fotók: Ormos László

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz