Menü

„Mindig motivált vagyok” – interjú Német Györggyel

2020. Április 04
1511
„Mindig motivált vagyok” – interjú Német Györggyel

Legutóbb a legfiatalabb labdarúgók egyik edzőjével ismerkedtünk meg, most pedig az alsó szekció vezetőjével, Német Györggyel beszélgettünk. A munka mellett szóba került az is, hogy mit szeret csinálni a szabadidejében.

 

Mióta dolgozol edzőként?

Mintegy 12 éve foglalkozom labdarúgással. Aktív sportpályafutásom vége felé jött az ötlet, és beiratkoztam egy edzői tanfolyamra. Egy évvel ezt követően pedig elkezdtem dolgozni edzőként.

 

Melyik korosztályok tartoznak hozzád?

Mivel az alsó szekciót vezetem, így az U5, U6 és U7-es korosztályokkal foglalkozom. A gyermekek nagyrésze még óvodás, de első osztályos iskolások is vannak a csoportjainkban.

 

Hogy zajlik a versenyrendszere ezeknek a korosztályoknak?

A legkisebbek még csak ismerkednek a sportággal, a nagyobbaknak viszont már edzéseik, edzőmérkőzéseik és tornáik, valamint egyéb programjaik is vannak.

 

Mik a céljaid az alsó szekció vezetőjeként?

A gyermekeket szeretnénk bevezetni a labdarúgás alapjaiba, illetve olyan gyermeket szeretnénk nevelni, akik imádnak focizni.

 

 

Milyen otthoni feladatokat kaptak a gyerekek a jelenlegi helyzetben?

Több csoportban tartjuk az edzéseket, és videó anyagokat kapnak tőlünk a játékosok. Tervszerűen próbáljuk képezni őket a koronavírus miatti kényszerleállás ideje alatt is.

 

Hogy motiválod magad és a csapatokat az edzésekre a jelenlegi helyzetben?

Engem nem kell motiválni, mert mindig motivált vagyok! A gyermekeket beszéddel, jutalmakkal, sok játékkal, dicsérettel. Jelenleg a leállás miatt online próbálok játékosabb, de mégis fejlesztő videóanyagokat küldeni, s arra ösztönözni őket, hogy a megfelelő óvintézkedések mellett, szülői felügyelettel minden nap gyakoroljanak legalább egy kicsit.

 

Mivel töltöd az edzéseken kívül a szabadidődet?

Nagyon szeretek kirándulni és fotózni is, ami a legújabb hobbim. Emellett pedig a filmezés, edzés, olvasás és családi elfoglaltságok töltik jelenleg ki az időmet a munka mellett.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz