Menü

Menetelnek ifi együtteseink a bajnokságban

2020. Október 20
819
Menetelnek ifi együtteseink a bajnokságban

Remekül indult a szezon kézilabdázóinknál az ifjúsági korosztályok számára. A női együttes vezeti a II. osztály Nyugati csoportját, míg a férfiak a második helyen állnak a bajnokságban.

A férfiak egy magabiztos hazai sikerrel kezdték a szezont az ifi bajnokság másodosztályában. Az Éles KISE együttesét 30-19-re múlták felül a mieink. Ezt követte egy botlás a Pécs vendégeként, ahol sajnos 29-25-ös vereséggel zárult a találkozó.

„Az Éles KISE ellen a jó védekezésünk volt az alapja az egész mérkőzésnek, amelyhez nagyszerű kapusteljesítmény is párosult. Elől pedig könnyű és gyors gólokat tudtunk szerezni. Sajnos második meccsünkön a Pécs ellen a csapat egy teljesen más arcát mutatta. Sokat kapkodtunk és szétszórtak voltunk. Bár ötgólos hátrányunkat kétszer is ledolgoztuk, a vezetést nem sikerült átvennünk. Úgy éreztem, ha egy hétig játszunk, a meccset akkor se nyerhettük volna meg, mert a fordulópontoknál folyamatosan minket sújtó ítéletek voltak” – nyilatkozta csapatunk edzője, Szakál Dániel honlapunknak.

A vereség után azonban ismét két győzelem következett. Előbb a KSA Budapest vendégeként magabiztos, 27-13-as sikert arattak a fiúk, majd a PEAC-ot otthon 28-24-re múlták felül.

„A KSA elleni mérkőzésen nagy különbség volt a két csapat között. Mindenkinek sikerült játéklehetőséghez jutnia és élt is vele. A PEAC-ot hazai pályán eléggé foghíjasan fogadtuk, ugyanis több sérültünk és betegünk is volt. Le a kalappal a srácok előtt, mert egy nagyon határozott védekezéssel, támadásban pedig ötletes megoldásokkal itthon tartottuk a két pontot.”

A két és félhetes őszi bajnoki szünet előtt vasárnap a Budakalász vendége lesz a BVSC.

 

A női csapat szintén magabiztos hazai győzelemmel kezdte az ifjúsági II. osztályt. Balog Beáta tanítványai újoncként a Szekszárdót múlták felül 35-19-re. A férfiakhoz hasonlóan a második fordulóban becsúszott egy vereség Mohácson (30-24), utána visszatalált az együttes a győztes útra. A PEAC (32-24), a Kozármisleny II (33-22) és a DKKA II (33-31) ellen is nyerni tudott a BVSC, így jelenleg vezetik a bajnokságot a lányok.

„Nagy várakozás volt bennünk az idei ifjúsági bajnoksággal kapcsolatban. Idén, mint feljutó csapat nem volt konkrét célkitűzésünk, mivel nem ismertük az ellenfeleket illetve azt, hogy milyen erős a  bajnokság. Sajnos karantén, illetve több sérülés is nehezítette a munkát, így eddig nem tudtunk teljes kerettel menni egyik mérkőzésre se. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a lányokra, mert jelenleg a tabella élén vagyunk, ötből négy mérkőzést megnyerve. Azt gondolom, nagyon jó úton haladunk, nagyon küzdenek egymásért a lányok, igazi nagybetűs csapat alakult ki, akik soha nem adják fel. Bízom benne, hogy így menetelünk tovább, és a szezon végén minél szebben fog csillogni az az érem” – bizakodott Balog Beáta.

A csapat ma 17 órától a Győri AUDI ETO KC második számú gárdáját fogadja a következő mérkőzésen.

Gratulálunk csapatainknak! Hajrá BVSC!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz