Menü

Megmozgattuk a kerületet

2017. Október 02
1808
Megmozgattuk a kerületet

Klubunk nemcsak földrajzilag, hanem identitásában is zuglóinak vallja magát (erre utal a nevében található Zugló elnevezés is).

Ezt pedig nemcsak úgy kívánjuk bizonyítani, hogy rengeteg kerületi gyereknek biztosítunk sportolási lehetőséget, hanem próbáljuk magunkat is egyre többször és egyre több helyen megmutatni. Mint például október első vasárnapján a Mogyoródi úti önkormányzati sporttelepen rendezett első BVSC-s sportágválasztón, amely programból hagyományt szeretnénk teremteni a kerületben.

- A mai sportágválasztó egyesületünk életében is fontos mérföldkő – mondta Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke az október 1-én a Mogyoródi úti pályán rendezett sportünnepen –, amely egy ötéves munka eredménye. Korábban voltak nehéz pillanatai a klubnak, és, ha akkor nem lettek volna elhivatott edzők és sportolók, talán mi sem lehetnénk ma itt. Öt éve azonban egy fejlesztési programot indítottunk el, melynek már látszanak az eredményei. Mára olyannyira megerősödtünk, hogy elérkezettnek láttuk az időt, hogy kilépjünk a Szőnyi útról, és megmutassuk magunkat a kerületi embereknek.

A Mogyoródi úti sporttelepet október első vasárnapján szinte teljes egészében megszállták a szakosztályaink. A karate, a birkózás, a kerékpár, az asztalitenisz, a vívás, a vizes sportok (úszás, szinkronúszás, vízilabda és műugrás), a kézilabda, a röplabda, a labdarúgás és a szabadidő-wellness is kitelepült a sporttelepre, ahol az érdeklődők a legtöbb sportágba bele is kóstolhattak, illetve olyan világsztárokkal találkozhattak, mint az úszó Verrasztó Dávid és Kozma Dominik, a vízilabdázó Takács Orsolya és Török Béla, az asztaliteniszező Jakab János, a vívó Pusztai Liza vagy a karatés Szegedi Döme. Érdeklődőből szerencsére nem volt hiány, köszönhetően a jó időnek és annak a színes kavalkádnak, amelyet a sportágak teremtettek. A szakosztályaink többsége ugyanis arra törekedett, hogy színes, érdekes programokkal csábítsa sportolásra a gyerekeket, akik a gömbfocitól kezdve a kerékpáros pumpa pályáig számos érdekes dolgot kipróbálhattak. De az idősebbek sem unatkoztak, mert a sporttelepen sétálgatva olyan kuriózumokat láthattak, mint, amikor Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes kétszeres Európa-bajnok vegyesúszó kihívja egy asszóra a korosztályos világ- és Európa-bajnok, felnőtt EB-bronzérmes Pusztai Liza kardvívót, aki egyébként klubunk elnökét, Szatmáry Kristófot is iskoláztatta.

Elnökünk természetesen élen járt a sportágak népszerűsítésében, szóban és tettekben is. Az említett asszó mellett például a kerékpáros pumpa pályán is bemutatót tartott a gyerekeknek. A hangsúly ugyanis a legkisebbeken volt, s azon, hogy minél több sportágat kipróbálhassanak. Ezt játékokkal, ügyességi feladatokkal és természetesen ajándékokkal is motiváltuk, ám, igazából senkit sem kellett noszogatni, a sportágak maguk is kellő vonzerőt jelentettek az érdeklődők számára. A résztvevők lelkesedéséből pedig azt lehetett leszűrni, hogy a zuglói családok számára már elsőre „bejött” a program. Az első BVSC sportágválasztóból nem titkoltan hagyományt kívánunk teremteni, amely esemény, remélhetőleg a jövőben Zugló és a főváros életében is kiemelkedő fontosságú sportprogram lesz.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz