Menü

„Már hiányolják egymás társaságát a lányok”

2020. Április 05
1203
„Már hiányolják egymás társaságát a lányok”

Ahogy minden sportágban, röplabdázóinknál is szünetel a bajnokság, de ez nem jelenti azt, hogy a munka is megállt volna. A legkisebb korosztállyal foglalkozó Hangodyné Lakatos Enikő osztotta meg velünk azt, hogy ők miként készülnek a jelenlegi helyzetben.

 

Mióta dolgozol edzőként?

Tavaly áprilisban kezdtem el edzősködni, miután abbahagytam az élsportot. Mindig is szerettem a gyerekekkel foglalkozni. A végzettségem szerint csecsemő és kisgyermeknevelő vagyok. Így miután abbahagytam a röplabdát nem akartam teljesen elszakadni ettől a sporttól, de a gyerekekkel való foglalkozást is szerettem volna elkezdeni. A legkisebbekkel való foglalkozás jól ötvözi a két szakmát.

 

Milyen a versenyrendszer a legkisebbeknél?

A manó és szupermini korosztállyal foglalkozom, illetve a még minis korosztályú kezdő lányokkal. A manó korosztály a 2010-es és fiatalabb korosztályt foglalja magában. Nekik májusban lenne az első versenyük, amit már nagyon vártak és nagyon készültünk rá. A mérkőzéseket kettő-kettő ellen játsszák vagy pattanós vagy elkapós formában. Pontszámítás még nincs náluk, Ők időre játsszák a meccseiket.

 

És mi a helyzet a szupermini és mini korosztállyal?

A szuperminisek a 2009-es lányok, ők három-három ellen játszanak. Náluk a bajnokság tornarendszerben zajlik. Azaz a szezon alatt részt kell venni országos tornákon, és szintén májusban lenne a nagy döntőjük. Sajnos idén eltörölték a pontszámítást, így időre játszották az országos meccseket. Ezen kívül jártunk nem országos tornákon, ahol volt pontszámítás. Ezeken a tornákon több szép eredményt is elértünk. A minisek a 2007-2008-as korcsoport, akik nálam voltak ebből a korosztályból, mindannyian idén kezdték el a röpit. Náluk a legfőbb cél, hogy felzárkózzanak és felkerüljenek az országos mini csapatba. Nekik is májusban lenne az első megmérettetésük az OMK-n.

 

 

Mik a céljaid a csapataiddal?

Az idei szezonra a cél, hogy ne felejtsék el teljesen, amiket eddig tanultak és amikor vissza tudunk térni az edzésekhez, ne úgy kezdjük el, hogy hetek teltek el anélkül, hogy labdát láttak a lányok. Továbbá az erőnlétüket is igyekszünk Gábor segítségével szinten tartani. Hogy mit hoz a jövő az elég képlékeny ebben a helyzetben. Én személy szerint remélem, hogy nem veszi kedvét senkinek a röpitől ez a kimaradás és teljes létszámmal kezdhetjük majd újra a munkát.

 

Hogy zajlanak jelenleg az edzések?

A közös csoportba szoktam feltölteni a heti edzést, amelyben van kondis rész, amit Gábor az erőnléti edző állít össze a gyerekeknek és vannak labdás feladatok, amiket egyénileg is meg lehet csinálni.

 

Hogy motiválod a lányokat az edzésekre a jelenlegi helyzetben?

A lányok szerencsére nagyon lelkesek ez jellemezte őket a szezon közben is. Örülnek és várják a röpis feladatokat, ez nekik is kikapcsolódást jelent a négy fal között. Inkább egymás társaságát hiányolják, ezért bevezettük, hogy heti egyszer közösen videó chatelünk. Ezt is korosztályokra bontva, hiszen van olyan, aki még csak most lesz 8 éves és van, aki már 13.

 

 

Milyen edzéstippet ajánlanál, amit a négy fal között is könnyen meg lehet csinálni?

Mivel gyerekekkel foglalkozom, ezért az ő szempontjukat figyelembe véve mindenképpen játékos feladatokat ajánlanék. Jelenleg rengeteg fórumon lehet ilyen ötleteket találni, ha saját magunknak nem jut eszünkbe semmi. Például rajzolhatunk egy társasjátékot, ahol a mezőkön különböző feladatok várnak ránk. Akár sportágon belüli kérdésre kell válaszolni, vagy valamilyen feladatot kell végre hajtani, mint öt guggolás. Akinek sikerül teljesítenie az adott feladatot az dobhat és haladhat tovább a játékban.

 

Te mivel tudsz most kikapcsolódni?

Szerencsére közel lakom az erdőhöz, így oda szoktam kimenni sétálni a kutyáinkkal, ezen kívül nem nagyon hagyom el a lakást. Főként háztartásbeli dolgokat csinálok, mint főzés, takarítás, mosás. Ezen kívül beiratkoztam online jóga órára is.

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz