Menü

Már a vb előtt rekorder lett

2019. Július 19
1330
Már a vb előtt rekorder lett

Cseh László kilencedik nagymedencés úszó-világbajnokságára készül, ami azt jelenti, hogy abszolút rekorder ezzel a világon. Ráadásul 13 érmével az örökranglista 5. helyén áll. Dél-Koreában viszont egy jó időeredménnyel lenne elégedett.

 

A férfiak között egyéniben te úszod a legtöbbet a magyar csapatból. Milyen érzésekkel várod a világbajnokságot?

Nem gondoltam volna, hogy három számmal én leszek a legtöbbet úszó versenyző. Ezzel nem nagyon foglalkozom. Nagyon remélem, hogy jó formában leszek a világbajnokságon. Mindenképpen bizakodó vagyok, meglátjuk, hogy sikerül majd.

Lesznek-e a számok között prioritások, hiszen visszatérsz a vegyeshez is, amit korábbi világversenyeken már elengedtél…

Nem lesz sorrend, igazából mindegyik számban szeretnék nagyon jól úszni. Azért látni kell, hogy az 50 pillangó az nem biztos, hogy az én számom, de ott is megpróbálok mindent beleadni. 100 pillangón és 200 vegyesen pedig a maximumot szeretném kihozni magamból.

A világbajnokságok történetében abszolút rekorder leszel, hiszen korábban még senki sem indult kilenc vb-n. Rutinos úszóként mégis, milyen újdonsággal tud még szolgálni neked egy ilyen világverseny?

Rutinosnak azért nem mondanám magam, mert minden versenyhelyszín és minden verseny más egy kicsit. Természetesen nagyjából tudom, hogy mire számíthatok. Dél-Koreában viszont még nem voltam, úgyhogy megint időeltolódás lesz, amire oda kell majd figyelni. Azonban úgy érzem, hogy mivel bőven előtte kiutaztunk, így ez elég lesz arra, hogy megfelelően átálljunk.

Van-e elvárás magaddal szemben?

Nem szeretnék semmit elvárni magamtól, azt szeretném, hogy jól menjen az úszás és jó időeredményeket érjek el. Ez most számomra a legfontosabb. Ha ez sikerül, akkor az szerintem helyezésekben is jó lehet majd.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz