Menü

Magabiztos győzelem a rájátszás nyitányán

2020. Március 02
1014
Magabiztos győzelem a rájátszás nyitányán

Az alapszakasz után nem jutott pihenő a röplabdásoknak, hiszen vasárnap már folytatódott is a bajnokság a rájátszással. Az első fordulóban hazai pályán 3-0-ra múlták felül a Szegedet Daróczi Gergely tanítványai.

„Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen hazai pályán mindenképpen győzelemmel szerettük volna kezdeni a pontvadászat utolsó szakaszát” – árulta el Daróczi Gergely vezetőedzőnk szakosztályunk Facebook-oldalának.

Az ellenfél az A-csoport győztese a Szeged együttese volt. Az első játszma nagy csatát hozott, fej-fej mellett haladt a két együttes. Két pontnál nagyobb különbséggel egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, de aztán szerencsére a szett második felében már sikerült az akaratunkat rákényszeríteni az ellenfelünkre és olyan előnyre tettünk szert, ami elegendő volt a 25:17-s győzelemhez.

A második etapot ugyanilyen lendülettel indítottuk és pillanatok alatt öt-hat pontos előnyünk lett, ami nem sokkal később tízre is nőtt. Ebben az időszakban a szegediek sokat hibáztak, nálunk pedig jól működött a védekezés, illetve a kontratámadásaink is hatékonyak voltak. Sajnos, ahogy lenni szokott, a nagy előny birtokában kicsit kiengedtünk, a nyitásaink nem voltak pontosak és szépen lassan visszajöttek a vendégek a mérkőzésbe, viszont a kiharcolt komoly előny miatt ez a második szett végeredményét már nem befolyásolta (25:19).

Ellenben a harmadik játszmát igen, ahol a kezdés után hibát-hibára halmoztunk és meg tudott lépni a Szeged 5:2-re. Innen viszont sikerült visszajönni, ám a vendégek rendre elhúztak 2-3 ponttal és ők diktálták a tempót. A forgatókönyv viszont hasonló volt az első szetthez, itt is a végjáték előtt vettük át a vezetést, sőt sikerült is előnyt kiharcolni. A vége azonban így is elég szorosra sikeredett. 23:19-ről 23:22-re feljöttek a szegediek, ám innen már be tudtuk fejezni a játszmát és a mérkőzést is (25:22).

A Szeged elleni 3-0-s sikerrel nagyon fontos három pontot szerzett együttesünk a rájátszás nyitányán. A másik mérkőzésen a Kecskemét kisebb meglepetésre legyőzte otthon a Kispestet 3-1-re.

A bajnokság soron következő mérkőzése három hét múlva lesz, szintén hazai pályán, a Kispest ellen. Eddig otthon győzelem, idegenben vereség ellenük a mérlegünk a szezonban. Reméljük, ezúttal ismét győztesen hagyhatják majd el a mieink a pályát.

Szép volt lányok! Hajrá BVSC!

Női röplabda NB II, rájátszás, Keleti csoport:

BVSC-Zugló–Vidux-Szegedi RSE 3-0 (25:17, 25:19, 25:22)

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz