Menü

Liza már előre tekint

2018. Október 21
1928
Liza már előre tekint

Fantasztikus 19 napot tudhat maga mögött kardvívó tehetségünk, Pusztai Liza. Bódy István és Bódy Benjamin tanítványa amolyan korosztályos „jutalomjátékként” két aranyérmet nyert a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Lizáék október 20-án érkeztek haza, és ötkarikás szokás szerint a BOK Rendezvénycsarnok előtt találkozhattak a szeretteikkel és a barátokkal. Az érkezésnél természetesen mi is ott voltunk.

Először is fogadd gratulációnkat a remek teljesítményedért.

- Nagyon köszönöm. Nagyon nagy élmény volt számomra ez az ifjúsági olimpia. Soha nem szerepeltem még olyan versenyen, amelyen ennyi sportág ennyi képviselője vett részt. 

De gondolom az olimpiai hangulat mellett a saját teljesítményedre is büszke vagy?

- Érdekes verseny volt az egyéni, hisz a mezőnyt jól ismertem, és úgy éreztem, hogy csak a mexikói lánytól kell tartanom, a többieket meg tudom verni. Persze, úgy készültem, hogy a mexikóit is le fogom győzni, ám arra nem gondoltam, hogy míg néhány ellenfelemmel, például a bolgár lánnyal alaposan megküzdöttem, addig a mexikóit meglepően simán verem majd a fináléban. Az azt követő vegyes csapatverseny már tényleg jutalomjáték volt.

Egy olimpia nemcsak a saját versenyedről szól, hanem arról is, hogy mindenki szurkol mindenkinek. Neked melyik sportág jelentett élményt?

- Én is megpróbáltam szurkolni a többieknek, ahogy ők is szurkoltak nekem. S, hogy melyik volt a legnagyobb élmény, talán az öttusa, amely elképesztően izgalmas volt.

Hosszú ideig voltál távol, hosszú volt az út hazáig, most végre pihenés következik?

- Dehogyis! Jönnek az edzések, mert három hét múlva már Franciaországban egy felnőtt világkupán fogok szerepelni. Mostantól a felnőtt versenyek és remélhetőleg a jó eredmények lesznek majd hangsúlyosak számomra, mert szeretném majd magamat egy felnőtt olimpián is kipróbálni.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz