Menü

Leimeter: Nagy adag türelemre van szükség

2020. Április 29
1032
Leimeter: Nagy adag türelemre van szükség

Szigorú körülmények között, de Európa-bajnoki bronzérmes női vízilabda-válogatottunk elkezdte újból az edzéseket. Leimeter Dóra elárulta, hogy nagyon örülnek, hogy újra vízben edzhetnek és sok türelemmel igyekeznek bepótolni a kihagyást.

A Magyar Vízilabda Szövetség kedden számolt be róla, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kijelölt létesítményben, a Császár-Komjádi Uszodában megkezdődtek a női és férfi válogatott edzései. Ehhez komoly egészségügyi protokollon kellett átesniük a játékosoknak és a szakmai stábnak. Ez azt jelenti, hogy mindenki csak két negatív koronavírus-teszttel jöhetett az edzőtáborba.

A keretből hiányzik Gyöngyössy Anikó, akinek három hete dr. Pavlik Attila megműtötte a vállát, mivel a jelenlegi helyzetben lehetőség volt erre a beavatkozásra. Ott van viszont másik BVSC-s játékosunk, Leimeter Dóra, aki elárulta, hogy szokatlan volt hat hét után újra vízben edzeniük.

„Így elsőre nagyon furcsa volt ilyen hosszú kihagyás után újból vízbe ugrani. Azért lehetett érezni, hogy nem ugyanaz a mozgás. Úgyhogy most egy nagy adag türelemmel kell újraépíteni azt a hat hetet, ami kimaradt. Azért annak nagyon örült mindenki, hogy adódott ez a lehetőség. Elég szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mi most vízbe tudunk menni. Úgyhogy igyekszünk ezt kihasználni. Jó volt újra társaságban lenni és nem egyedül csinálni otthon a kondit. Ezek mindenféleképpen pozitív dolgok” – nyilatkozta honlapunknak játékosunk.

Bíró Attila, a nők szövetségi kapitánya az MVLSZ honlapjának elárulta, hogy a csapat beköltözött a Császár Hotelbe és a következő három hetet ott tölti a válogatott. Tehát a karantén továbbra is megmarad és körültekintően zajlik a felkészülés.

„Mindenki egyedül van egy szobában, ezzel is csökkentve az érintkezést. Természetesen azért néha átmegyünk egymáshoz kártyázni vagy beszélgetni, de azért igyekszünk megtartani a megfelelő távolságot. Az edzések miatt sem kell elhagyni a szállást, mert zárt folyosón tudjuk megközelíteni az uszodát. Tehát így tulajdonképpen nincs érintkezés a külvilággal” – mondta Leimeter.

A lányoknak jelenleg napi két vízi edzésük, valamint három kondijuk van, de jövő héten már növekszik majd ezeknek az ideje. A szárazföldi tréningeken kisebb csoportokban vannak jelen három különböző helyszínen. Egyelőre az állóképességi feladatokon van a hangsúly, de azért a labdás gyakorlatok sem maradnak már el. Ami viszont nehéz, hogy továbbra sem tudni, mikor következhet újabb tétmeccs a csapat számára.

„Sokszor beszéltük a lányokkal, hogy ami nagyon nehéz, az a bizonytalanság. Tehát, hogy nem tudunk még egy viszonylagos időpontot sem, hogy mikorra kell olyan formában lennünk, hogy értelmesen tudjunk játszani. Az viszont mindenképp motivál, hogy vissza kell magam hozni egy bizonyos formába. Nagyon jó állapotban éreztem magam a járványhelyzet előtt. Úgyhogy erre a szintre mindenképp vissza szeretnék jutni. Illetve tovább fejlődni, mert most erre is van lehetőség” – zárta gondolatait balkezes játékosunk.

 

Fotó: MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz