Legendás mérkőzések: Őszi bajnokok labdarúgóink – VIDEÓ

Legendás mérkőzések: Őszi bajnokok labdarúgóink – VIDEÓ

Múlt héten indítottuk el „Legendás mérkőzések” sorozatunkat, amelynek legújabb részében 1995 őszének végére utazunk vissza az időben. Labdarúgóink már őszi bajnokként várhatták a Fehérvár elleni vendégjátékot…

Ha manapság labdarúgó berkekben a Fehérvár–BVSC párosítást említenénk, akkor valószínűleg mindenki a hazai bajnokság jelenlegi egyik élcsapatát mondaná esélyesnek. 1995. novemberében viszont nem így volt. Ugyanis a BVSC-Dreher már őszi bajnokként látogatott a 16 csapatos NB I 15. helyén álló Fehérvár Parmalat FC-hez.

„A BVSC-Dreher kitűnően szerepel, már őszi első, régóta veretlen, egységes, jó csapat. Ma már mindenhol esélyesként léphet pályára. A mi csapatunk számára nagyon fontos, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk az őszi zárófordulóban” – mondta a hazaiak mestere, Csongrádi Ferenc a Nemzeti Sport beharangozójában.

Ennek megfelelően bátran kezdett a Fehérvár, de az első komolyabb helyzet Bognár szabadrúgása után adódott a BVSC előtt. Ekkor Mitring még hárítani tudott. Alig tíz perccel később viszont már ő sem tudott segíteni a hazaiakon.

„Fölényben játszott a fehérvári csapat, de a csúszós talajon többször is pontatlanok voltak az átadások, így a BVSC védői rendre időben közbe tudtak lépni. Egy ilyen pontatlan átadásból indított ellentámadást a Szőnyi úti együttes, amit Vincze igen higgadtan, rutinosan rögtön ki is használt, és előnyhöz juttatta csapatát” – állt a Nemzeti Sport tudósításában.

 

 

A félidőben maradt az 1-0-s vendég vezetés. A fordulást követően viszont a fehérváriak megszerezték az egyenlítő találatot. Fél órával a találkozó vége előtt Alves-Lőrincz-Horváth volt a labda útja. A támadó pedig elhúzta a kivetődő Koszta mellett a labdát, amit a jobb alsóba gurított (1-1).

Ezt követően több komolyabb lehetősége is adódott a Fehérvárnak, de a BVSC kapusa bravúrokkal hárított.

„Már-már úgy tűnt, hogy igazságos döntetlennel ér véget a találkozó, amikor a 82. percben a hazai védők hibáját kihasználva ismét gólt szerzett és ezzel győzni tudott a BVSC-Dreher együttese. Szabadrúgáshoz jutott a BVSC, amit Vincze végzett el, és ügyesen tálalt a védőkről lemozduló Komódi elé, a középpályás pedig tizenöt méterről a kapu bal oldalába lőtt” – írta a sportnapilap.

A 2-1-es győzelemmel csapatunk 38 ponttal, a tabella élén zárta az őszt, mindössze egy vereséggel.

„Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, és megérdemelten jutottunk előnyhöz. A második félidőben feljavult a Parmalat, egyenlített, sőt ezt követően is voltak helyzetei, de a hajrában egy ügyes megoldással megszereztük a győzelmet. Gratulálok csapatom őszi teljesítményéhez!” – értékelt Egervári Sándor vezetőedzőnk a lefújást követően.

Bár a szezon végén egy pozíciót visszacsúszva ezüstérmes lett a BVSC a bajnokságban, de így is remek szezont zárt az 1995-1996-os idényben csapatunk.

 

Fehérvár PFC–BVSC-Dreher 1-2 (0-1)

Székesfehérvár, 2000 néző.

FEHÉRVÁR PFC: Mitring – Keresztúri – Lőrincz, Jagodics – Zimmermann, Monyé, Dvéri, Bekő (Dubecz 69.), Tóth N. – Alves, Horváth F. Edző: Csongrádi Ferenc

BVSC-DREHER: Koszta – Csábi – Bondarenko, Marozsán – Molnár, Bükszegi, Komódi, Bognár (Zováth 44.), Farkas – Orosz, Vincze. Edző: Egervári Sándor

Gólszerző: Vincze a 15., Horváth F. a 60., Komódi a 82. percben.

 

 

Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár / Nemzeti Sport, 1995.11.26. 323. szám

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay