Menü

Laci a mi klasszisunk lett

2019. Február 13
1688
Laci a mi klasszisunk lett

Ez év elejétől jelentős mértékben megerősödött klubunk úszócsapata. Köszönhetően annak, hogy a magyar sport egyik legnagyobb ikonja, a hatszoros olimpiai, 13-szoros világbajnoki és 25-szörös Európa-bajnoki érmes úszó, Cseh László klubunkhoz szerződött. Laci hetente egy vagy több alkalommal már Szőnyi úti uszodánkban edz. Mi is ott értük el őt.

Miért döntöttél a váltás mellett?

- Nem én döntöttem, hanem a csapattársaimmal közösen döntöttünk. Jól éreztük magunkat Egerben, de úgy éreztük, céljaink elérése érdekében egy erősebb, biztosabb alapokat nyújtó egyesülethez kell szerződnünk.

Miért a BVSC-t választottátok?

- A keresést is a csapattársaimra bíztam, azt mondtam nekik, ha találnak megfelelő bázist, én hajlandó vagyok tárgyalni az átigazolásról. A BVSC-t pedig azonnal jó ötletnek gondoltam.

Ismerted a klubot?

- Gyerekként sok versenyen szerepeltem itt, mindig örömmel jöttem a Szőnyi útra. Később azonban jelentős mértékben leamortizálódtak a létesítmények. Most örömmel látom, hogy mennyi minden megváltozott, s hogy milyen jó feltételeket sikerült itt teremteni.

Mennyit leszel majd itt? 

- Az edzéseink egyelőre még javarészt Törökbálinton lesznek, de az edzéstervtől függően gyakran előfordulunk majd a Szőnyi úton is. A törökbálinti medence ugyanis 25 méteres, így Zuglóban ideálisabbak a feltételek.

Már néhány edzésed volt nálunk, mik a tapasztalataid? 

- Nagyon jók a körülmények, és jó a csapat is. Ráadásul újra együtt edzhetek a régi csapattársakkal. 

BVSC-sként is Plagányi Zsolt marad az edződ?

- Igen, ezen nem akarok változtatni. De jó lesz együttműködni a BVSC-s szakmai stábbal is. Szerintem abból csak profitálhatunk, ha a mellettünk dolgozó edzők összefognak.

Maradsz a pillangóúszásnál, vagy esetleg más terveid vannak?

- Azt hiszem, maradok. Tudom, hogy ez egy nagyon erős magyar szám, ahol nagyon komoly riválisokkal kell szembe néznem, de úgy érzem, fel tudom még venni velük a versenyt.

Apropó verseny, mik a terveid BVSC-sként?

- Egyrészt március 31-ig olyan időt úszni, hogy a legjobb kettő között lehessek pillangóúszásban. Ez ugyan is világbajnoki részvételt jelentene. Ha pedig kint vagyok a vébén, természetesen mi más lehetne a célom, mint az olimpiai szintidő teljesítése. Ezért dolgozom éjjel-nappal.

Klubunknál közismerten erős az utánpótlás. Számíthatunk rá, hogy Te és csapattársaid is motiválni fogjátok majd a kisebbeket?

- Bízom benne, hogy minél több gyereket sikerül majd az uszodába vonzanunk. Mi biztos, törekedni fogunk arra, hogy ez így legyen. Ha időnk engedi, akkor a személyes jelenlétünkkel is segíteni fogjuk az utánpótlásképzést.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz