Menü

Krisztián nagyot tekert

2019. Január 29
1487
Krisztián nagyot tekert

A pályakerékpáros világkupa sorozat utolsó állomásának Hong Kong adott otthont január 25-27 között.
Klubunk versenyzője Lovassy Krisztián képviselte színeinket. A háromnapos versenyprogram második napján Krisztián az olimpiai omniumban és a scratch versenyszámban állt rajthoz, ezzel szinte egyedüliként, akire ekkora kihívás várt.

Mind a két számban a jó eredmény elérése mellett a világbajnokság indulási jogának kivívása volt a cél. Az előbbiben a kvóták állása a rajtnál is nagyon szoros volt, így Krisztiánnak a szokottnál is okosabban kellett versenyeznie azért, hogy a kvóta állását is tartsa, továbbá a 4 számból álló omnium után, kevesebb mint fél órán belül ismét rajthoz tudjon állni a scratchben. 

Az omnium verseny alatt a világranglistán már maga mögé tudott szorítani nem kisebb nemzeteket mint, Ukrajna és Írország, így a verseny alatt, arra kellett koncentrálnia, hogy a két ország versenyzője ne tudjon annyi pontot szerezni, amivel visszaelőznek minket.  A négy számból álló versenyszám mindegyikében Krisztián az előre tekintő taktika szerint versenyezve teljesítette a feladatot, a végelszámolásban a 24. végzett. A világbajnoki kvóta sorsa e számban csak az UCI által hirdetett napon lesz biztos.

A program szerinti következő versenyszám a scratch volt, ahol a mezőny 98% -a friss versenyzőkből állt, olyanokból akik előtte 4 kőkemény számot letekertek, egy olyan bomba erős mezőnyben, ahová a nemzetek a legjobbjaikat vetették be. A versenyszámban volt egy elmenés, melyben 4 fő körelőnyt szerzett.
Krisztián kimagasló teljesítményt nyújtott, ismét bizonyítva, hogy a világ élvonalába tartozik. A célvonalon a 9. helyen haladt át, egy nagyon látványos másfél körös mezőnyhajrát követően. Ezzel az eredményével a világranglistán az előkelő 12. helyre jött előre. Ez a pozíció, biztos világbajnoki kvótát jelent. 

Az elért eredményekkel Krisztián értékes világkupa pontokat szerzett. A világbajnoki kvóták listáját az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség), február 01-én teszi közzé.


Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz