Menü

Kozma döntős, Bohus egyéni csúcsot úszott

2019. Július 22
1590
Kozma döntős, Bohus egyéni csúcsot úszott

Fantasztikusan alakult úszóink számára a hétfői nap a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Kozma Dominik a hatodik legjobb idővel lett döntős 200 méter gyorson, míg Bohus Richárd 100 háton úszott egyéni csúcsot.

Sűrű hétfő elé néztünk, hiszen három sportolónk is vízbe csobbant a kvangdzsui vizes világbajnokság versenymedencéjében az előfutamok során. Kozma Dominik megmutatta, hogy valóban komolyan gondolta a döntőbe jutást 200 gyorson, hiszen a 8. helyen jutott tovább az esti elődöntőkbe.

„Erre készültem, és még életemben nem úsztam ilyen lazán egy előfutamot, mint most. Ezekkel a kényelmes, energiaspóroló tempókkal 1:46-ot jöttem, abszolút kiengedve a végén, délután csinálok belőle 1:45-öt, holnap meg 1:44-et. Leütök mindenkit” – nyilatkozta sportolónk a szövetség Facebook-oldalának a tőle megszokott lazasággal.

100 méter hátúszásban Burián Kata is bemutatkozott a világbajnokságon és a 23. lett ezen a távon, ami jó bemelegítés volt számára a 200 előtt. Bohus Richárd viszont nem csupán bemelegítésnek szánta a 100 hátat és ennek megfelelően a 16. helyen jutott tovább. Pontosabban csak jutott volna tovább, de egy kis technikai hiba úgy tűnt, közbeszól majd. Két riválisa alatt ugyanis leszakadt a rajtnál a lábtámasz, így ők újra teljesíthették a távot. Egyedül úszva pedig pont kiszorították sportolónkat a 16-ból és egy olasz versenyzőt is. Ezt viszont Sós Csaba szövetségi kapitány nem hagyta annyiban, mert nem voltak egyenlőek a körülmények és a jogos reklamálásnak meg is lett az eredménye, Bohus is úszhatott az elődöntőkben a 0-s pályán.

„Akkor most bejelentjük, hogy visszalépek” – mondta Bohus a döntés után, de természetesen csak tréfált.

Az esti programot ugyanis éppen ő kezdte BVSC-s szempontból. Ráadásul fantasztikus új egyéni csúcsot ért el (53.94 mp), amivel a 15. helyen zárt a mezőnyben.

Kozma tartotta magát reggeli ígéretéhez és 1:45.57-es eredménye azt jelenti, hogy összesítésben a hatodik legjobb idővel bejutott a keddi döntőbe 200 gyorson.

Gratulálunk sportolóinknak!

 

Fotó: Derencsényi István / FINA

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz