Menü

Korpási döntőzhet a világkupán!

2020. December 12
700
Korpási döntőzhet a világkupán!

Remekül szerepeltek birkózóink a belgrádi egyéni világkupa első napján, ahol Korpási Bálint egészen a döntőig menetelt és vasárnap az aranyéremért lép szőnyegre! Takács István pedig első felnőtt világversenyén győzelemmel mutatkozott be!

Rögtön az egyéni világkupa első napján szőnyegre lépett mindkét birkózónk Belgrádban. A nyolcaddöntőben a 72 kilósok között Korpási Bálint a kirgiz Carev ellen nyert kezdésként 2-1-re. Míg a 87 kilogrammosok között érdekelt Takács István nem ijedt meg első felnőtt világversenyén és 3-2-re felülmúlta a világ- és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes örmény Sahinjant.

A legjobb nyolc között Maci ukrán ellenfelét is búcsúztatta 3-0-val, Istók viszont nagy csatában, 2-1-re kikapott a grúz származású, de már szerb színekben versenyző Európa-bajnok Datunasvilitől. Gratulálunk fiatal tehetségünknek!

Az elődöntőben aztán Korpási remekül védekezett és kihasználta a vb-bronzérmes bolgár hibáját. A hazai szövetség beszámolója szerint lenti helyzetből kényszerítette tusveszélyes helyzetbe riválisát, amivel gyakorlatilag 3-1-re meg is nyerte a mérkőzést!

A vasárnapi fináléban az örmény Amojan lesz sportolónk ellenfele, akinek a 19 órakor kezdődő esti programban szurkolhatunk!

Hajrá Maci!

 

Fotó: MG / Magyar Birkózó Szövetség

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz