Menü

Kiugrási év előtt a serdülők

2020. Április 12
1365
Kiugrási év előtt a serdülők

Bár ahogy beszámoltunk róla, sajnos véget ért a bajnoki szezon a hazai szövetség döntése következtében, de kézilabda együtteseink bemutatása folytatódik. A fiú serdülő csapat edzőjét, Tóth Robert Dávidot kérdeztük jövő évi céljairól is.

 

Szeptemberben csatlakoztál a BVSC-hez és vetted át a fiú serdülő csapat irányítását. Milyenek eddig a tapasztalataid?

Az eddigiekhez képest más tempójú edzést kellett megszokniuk a srácoknak, renddel, szabályokkal, magas intenzitással. Lényegében mindent célszerű volt az alapokról kezdenünk, hiszen voltak alapvető labdafogási nehézségek is. A III. osztályú serdülő bajnokság pedig már kezdődött is. A keret partner volt a munkában, Szekeres Roland csapatkapitány pedig jól motiválta a társakat, így október vége felé kezdett összeállni a rendszerünk. Lantos Vendelt a Pénzügyőrtől, Kovács Leventét a KSA-tól, Lajosmizséről pedig Szobodek Viktort igazoltuk az ősz folyamán, így tovább erősödve. Két hónap munka eredményeképpen a bajnokságban elkezdtük a mérkőzéseinket megnyerni. A novemberi győzelmi széria pedig köszönhető volt az őszi szünetben tartott 3 napos edzőtábornak is Lajosmizsén. Az őszi szezont a középmezőnyhöz kapaszkodva zártuk.

 

Ezek után hogy telt számotokra a téli időszak?

Az évet a Ferenczy kupával fejeztük be, ahol első és másodosztályú serdülők ellen mérkőzhettünk meg. Pontot szereztünk a tornán László Ákos, Antal Erik, Kenyeres Bendegúz és Vendel vezetésével. Lényegesen erősebb csapatok ellen játszhattunk, a tornát így sikernek könyvelhettük el. Ez a 3 nap, 6 mérkőzés megmutatta a fiúknak, hogy miben fejlődtek az elmúlt hónapokban, és saját bőrükön tapasztalhatták meg, miben van lemaradásuk. A téli felkészülés során ezeket a hiányosságokat pótoltuk.

 

Miben változott a csapat?

Játékunk új eleme lett a gyors lerohanás, középkezdés. Sokat gyakoroltuk januárban a gyors megindulásokat, amire megnyílt a lehetőségünk Darvas Ákos érkezésével. A fiatal esztergomi kapus még csak az edzéseket látogatta idáig, ám nyártól már a BVSC játékosa lesz. Új szélső játékossal is gazdagodtunk, Tokodi Gábor ugyanis Vecsésről érkezett. A bajnoki nyitányra a felkészülést Ercsiben zártuk. A „Penge” Emléktornán a bajnoki tabella alsó felében található Velencét, Ercsit és Bugyit vertük magabiztosan 10-20 gólokkal. Így jó előjelekkel készülhettünk a tavaszra!

 

 

Sajnos nem volt hosszú a bajnokság második fele. Mégis milyennek értékeled ezt a pár meccset?

A szezon első felében találkoztunk – ősszel is és tavasszal is – az éllovasokkal, a másik felében pedig az alsóházi csapatokkal. A listavezető Szent Istvánnal kezdtünk, és a meglepetés is a levegőben lógott. Csakúgy, mint az aktuális második HORT ellen is. Ám mindkét találkozót egy rövidzárlat döntötte el. A világjárvány okán a bajnokság viszont leállt néhány forduló után. Most következtek volna azok a mérkőzések, amelyeket megnyerve, megfelelő önbizalommal készülhetett volna a keret a következő bajnoki idényre.

 

Mint tudjuk, a Magyar Kézilabda Szövetség törölte a teljes bajnoki szezont. Hogy folytatódik a felkészülésetek?

Nyárig már csak otthon fogunk kézilabdázni, ahogy tesszük már 3 hete. Június elejéig készülök távoktatás jelleggel edzést tartani. Remélem, a vírus elcsendesül, és újra kezdhetünk. Jelenleg heti 4 alkalommal, otthon végezhető feladatsorokat kapnak a fiúk videóval és erősítő gyakorlatsorokat. Célunk most a szinten tartás. A fiúk a heti munkáról írásban számolnak be. Hetente pedig videó-elemzéseket is kell végezni. Igyekszem rendhagyóbb megoldásokkal a figyelmet fenntartani!

 

Milyen célokkal vághattok neki a jövő évnek?

A következő szezonban az idei 16-17 fős csapat várhatóan együtt marad, kiegészülve 2-3 új játékossal. A keret számára kiugrási év lehet a 2020-2021-es. Többen kopogtatnak az ifi csapat ajtaján is. A serdülő keretünk fiataljainak pedig a leállás előtti lendületüket kell megtartani az újraindulásra. Tisztelettudó, motivált, és ügyes srácokkal dolgozhatok együtt, ami az én munkámat is, illetve az ő fejlődésüket is megkönnyíti!

 

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz