Menü

Kimagasló eredmények a nyári kupákon

2020. Augusztus 31
997
Kimagasló eredmények a nyári kupákon

Három nap alatt három döntő volt a mérleg BVSC-s csapatainktól a női utánpótlás vízilabdázók nyári kupáin. A serdülők arany-, míg az ifi és gyermek korosztály ezüstéremmel zárta a hétvégét!

A sportág bölcsőjében, a Hajós Alfréd Sportuszodában rendezték a női utánpótláscsapatok számára a nyári kupák négyes döntőit péntektől vasárnapig. Az első nap az Ernst Ágnes Leány Gyermek Kupa elődöntőjében a POLO SC-t győzték le 16-10-re Czigány Károly tanítványai, majd a fináléban sajnos a felnőttekhez hasonlóan, a Dunaújváros örülhetett pénteken ellenünk a 13-9-es sikernek.

„Nem sok időnk volt pihenni a döntőre. Egy gyors ebéd és már melegítettünk újra. Sajnos a kezdés nagyon rosszul sikerült. Saját hibáinkból lett 0-3. Nagyon nehéz visszajönni ilyen kezdésből, nem is sikerült. Volt 4-5 olyan kivédekezett támadás, aminek a végén kaptunk demoralizáló gólokat. Bár volt egy pillanat a 4. negyed elején, amikor úgy tűnt, még ebből is fel tudunk állni. Egy újabb baki azonban eldöntötte a mérkőzést. Hatalmas gratuláció illeti a lányokat, mert küzdöttek, hajtottak! Ez most nem a mi meccsünk volt, viszont én úgy látom, jó úton haladunk. Nagy lehetőségeket látok még ebben a CSAPATBAN!” – értékelt edzőnk, szakosztályunk honlapjának.

 

 

Szombaton a serdülőknél az UVSE nem lehetett ott a négyes döntőben, mivel az utánpótláskeret egyik tagja koronavírusfertőzött lett, így a Dunaújváros ugrott be a helyükre. A mieink az elődöntőben a Tatabányát múlták felül 11-7-re, majd következhetett az újabb Újváros-BVSC finálé az Ördög Éva Serdülő Nyári Kupáért. Sikerült visszavágni riválisunknak és a négygólos Fekete Flóra vezérletével a BVSC-é lett az aranyérem. A győztes találatot a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely lánya, Kiss Patrícia szerezte, így 10-9-re nyertek a mieink.

„Nagyon nagy öröm volt ilyen hosszú idő után végre mérkőzéseket játszani és a lányok ezt meg is hálálták. Héthetes edzőtáboron vagyunk túl és ennek a megkoronázása lett ez a siker. Természetesen a fejlődés a legfontosabb, főleg a serdülőknél. Ez egy nehéz korosztály abból a szempontból, hogy megértsék, azért játszunk, hogy jól érezzük magunkat. Természetesen nagyon örülök a győzelmünknek. Gratulálok a csapatomnak, hogy egy ilyen kiélezett mérkőzésen tudtak nyerni és nagyon büszke vagyok rájuk!” – nyilatkozta Mészáros Vanda a szövetség stábjának.

A zárónapon az ifi korosztály ugrott vízbe a Sipos Edit Leány Ifjúsági Kupán. Több, a már felnőtt csapatnál is számba vett játékosunk is szerepet kapott, a Tatabányát végül 8-6-ra sikerült felülmúlni a négy között. A döntő nagy taktikai harcot hozott, de a Szentes nagy csatában 5-4-re nyert. A BVSC így is a legeredményesebb klubként zárta a nyári kupákat, ráadásul egyedüliként, amely mindegyik fináléban érdekelt volt!

„A döntő minden jegyében igazolta a vártakat. Két holtfáradt csapatból az nyert, amely eggyel többször talált a kapuba. Nagyon taktikus, igazából heroikus meccs volt, ahogy egy döntőhöz illik. Itt is kevés gólon tartottuk ellenfelünket, de magunkat is. Jobbnál jobb helyzetekből sem sikerült eredményesnek lenni. Ez egyértelműen a fáradtság miatt volt így, és végül, ha egy kicsivel is, de a másik csapat szerencsésebb volt, mert jobb nem” – mondta Petrovics Mátyás a döntő után.

Gratulálunk minden csapatnak és edzőiknek! Szép volt lányok!

 


Fotók: MVLSZ

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz