Menü

Kézilabda, röplabda: Vége a szezonnak!

2020. Április 09
1283
Kézilabda, röplabda: Vége a szezonnak!

Remekül szerepeltek kézilabda és röplabda együtteseink a felnőttek mellett az utánpótlás bajnokságokban is. Sajnos azt nem tudjuk már meg, hogy mennyi érmet szereztek volna, mert mindkét hazai szövetség a szezon lezárása mellett döntött.

Csütörtök délután elsőként a Magyar Kézilabda Szövetség jelezte, hogy az elnökség egyhangúlag megszavazta az idei szezonnal kapcsolatos határozatait. Ezek alapján, a 2019-2020-as idény valamennyi, az MKSZ és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokságot és kupasorozatot befejezettnek nyilvánítanak. Egyik sorozatban sem hirdetnek bajnokot, valamint kiesők sem lesznek.

A BVSC-nél folyamatosan zajlik a kézilabdázóknál is az építkezés. Ennek a folyamatnak köszönhető, hogy fiatal átlagéletkorú férfi csapatunk négy fordulóval a bajnokság vége előtt az első helyen állt a Budapest II. osztályban, míg női együttesünk a második pozícióból várta a hajrát a Budapest I. osztályban.

„Számítottunk rá, hogy hasonló döntés születik. Sajnáljuk, mert több csapatunk is versenyben volt az érmekért és a feljutásért. Most próbáljuk átgondolni a helyzetünket és a pozitívumokra koncentrálni, hogy a lehető legtöbbet profitáljanak belőle fiatal játékosaink” – árulta el honlapunknak Prukner-Tollingász Nóra szakosztályvezetőnk.

A kézilabdázók után este a Magyar Röplabda Szövetség is bejelentette, hogy nem folytatják ezt a szezont a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás bajnokságokban sem.

„Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás bajnokságok alapszakaszait – ahol értelmezhető – lezártnak tekinti, de az U13 Országos Mini Bajnokság döntő eseményeit, valamint az U13 Országos Mini Kupát, az U11 Országos Szupermini Kupát és az U10 Országos Manó Kupát legkésőbb 2020 szeptember hónapjában – a lehetőségek és a koronavírussal összefüggésben hozott vészhelyzet elrendelésének függvényében – a szövetség megrendezi” – áll a szervezet közleményében.

Röplabdázóink is remekül szerepeltek, így számukra is nagy érvágás a bajnokság ily módon történő lezárása.

"Nem ért váratlanul minket a döntés, de reménykedtünk benne, hogy ha a felnőtt bajnokságokat el is törlik, de az utánpótlás bajnokságokat, ha kisebb-nagyobb szünettel is, de lehetőségünk lesz lejátszani. Az U15-ös és U17-es csapatunkkal is éremesélyesek voltunk és ott van a felnőtt újonc csapatunk is, amely a rájátszás első helyén hagyta abba a menetelést. Nagyon szomorúak vagyunk jelenleg" – nyilatkozta Péter Krisztina, a röplabdázók szakosztályvezetője.

Vigyázzunk egymásra! Hajrá BVSC!

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz