Menü

Kevésen múlt az érem Andrásfiéknak

2021. November 22
67
Kevésen múlt az érem Andrásfiéknak

A kardozók után a párbajtőrözők számára is elkezdődött a nemzetközi szezon. A férfiak Bernben, a nők pedig Tallinban szerepeltek a hétvégén. Andrásfi Tibor egyéniben olimpiai bajnokot is legyőzött, a csapattal pedig negyedik lett.

Legutóbb az olimpiai kvalifikációs sorozat zárásakor szerepeltek a férfi párbajtőrözők nemzetközi versenyen, így már nagyon várták, hogy ismét külföldi riválisok ellen teszteljék tudásukat. Andrásfi Tibor a berni világkupa főtábláján előbb a csapatban olimpiai bajnok japán Minobét múlta felül 15:12-re, majd a kolumbiai Rodriguez sem jelentett számára gondot (15:11). Végül a nyolcaddöntőben London olimpiai bajnoka, a venezuelai Limardo búcsúztatta Tibit (13:8), ám így is jó szereplés volt a 268 indulót számláló mezőnyben ez az eredmény.

Másnap csapatban is fontos feladatok vártak Andrásfira, és Koch Mátéval, Nagy Dáviddal, valamint Siklósi Gergellyel kiegészülve remekül meneteltek a versenyen. Előbb Kolumbiát búcsúztatták (36:25), majd a nyolcaddöntőben az Egyesült Államoknak sem hagytak esélyt (45:35). Ami pedig még ennél is nagyobb bravúr volt, az az olaszok magabiztos legyőzése a legjobb 8 között (45:36). Bár végül az érem elmaradt, ugyanis a spanyoloktól szoros (45:42), míg az olimpiai bajnok japánoktól simább (45:34) vereséget szenvedtek a mieink, így is értékes negyedik helyet szerzett Svájcban a férfi párbajtőr-válogatott.

 

 

Borsody Emmának a női párbajtőrözők tallini világkupáján nem sikerült főtáblára jutnia egyéniben, de ő is szerepet kapott csapatban is. Itt előbb magabiztosan múlták felül Belgiumot (45:25), míg a nyolcaddöntőben csak megszorongatni tudták (45:39) az egyéniben a dobogó első három fokát kibérelő franciákat. Utána viszont mindhárom mérkőzését hozta a csapat Svédország (45:23), Románia (45:37) és az Egyesült Államok ellen (45:29), így a kilencedik helyen zárt a csapat.

Itthon a kadet és junior kardozóknak is Magyar Kupa fordulót rendeztek. A fiatalabbaknál Papp Zsadány nyert aranyérmet, Cserveny Bálint pedig bronzérmes lett, de Godó Frigyes is a legjobb 8 között az 5. helyen zárt. A junioroknál Szűcs Luca magabiztosan nyerte meg a finálét 15:7-re Beviz Dorottya ellen, míg a férfiaknál Tóth Patrik bronzérmével és Avarkeszi Dániel hatodik helyezésével zárult a hétvége.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz