Menü

Kettős rangadó

2016. November 25
1753
Kettős rangadó

Női és férfi csapatunk is bajnoki mérkőzést játszott a Szőnyi úti medencénkben, de míg a lányoknak nem sikerült bravúr, és egy góllal vereséget szenvedtek a Dunaújvárostól, addig a fiúk hasonlóan izgalmas csatában egy góllal diadalmaskodtak a rendkívül jó napot kifogó UVSE ellen.

Vízilabdaünnep volt november 23-án a Laky Károlyról elnevezett uszodánkban, ahol előbb a lányok, majd a fiúk játszottak fontos bajnoki mérkőzést. Előzetesen a női OB 4. fordulójában játszott BVSC-Zugló-Diapoló – DUE Maarsk-Graphics összecsapása ígért nagyobb izgalmakat, de mint utólag kiderült, a BVSC-Zugló – UVSE mérkőzés is kellőképpen növelni tudta a nézők adrenalinszintjét. A lányaink a néhány nappal korábbi BENU Magyar Kupa elődöntőbeli ellenfelükkel, a DUE-val találkoztak. A kupameccs gigászi küzdelemben 10-10 után büntetőkkel dőlt el, a mi javunkra, és ez az eredmény a bajnoki visszavágón majdnem megismétlődött. A mi szempontunkból egy gyenge első negyedet követően (1-5), három negyeden át már jó vízilabdát láthatott a közönség. A csapatunk folyamatosan kapaszkodott a dunaújvárosiak után, ám utolérnie nem sikerült őket. Így a találkozót 10-9-re a vendégcsapat nyerte. Az idegenbeli győzelem egyébként már megszokott forgatókönyvnek számít a BVSC-DUE párharcokban.

A lányok után szinte azonnal a fiúk is vízbe szálltak. Nekik előzetesen könnyebb dolguk volt, hisz a bajnokság 9. fordulójában a csoport utolsó helyezettjét, az UVSE-t fogadták. A vendégek azonban nagyon jó napot fogtak ki, és különösen a második negyedben nagyon eredményesen is játszottak (2-5), ám szerencsére Märcz Tamás fiai is jól és hatékonyan céloztak, így a kiélezett csatát végül egy góllal, 13-12-re megnyerték.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz