Menü

Kétnapos felkészülési versenyen szerepelnek úszóink

2021. Február 17
490
Kétnapos felkészülési versenyen szerepelnek úszóink

A nőknél és a férfiaknál is BVSC-s úszóink nyertek 50 méter háton a Tüske Uszodában rendezett felkészülési versenyen. Azonban a többi távon is születtek még zuglói érmek a viadal első napján!

Nem sok versenyzési lehetősége van úszóinknak sem a járványhelyzet miatt, ezért sem volt meglepő, hogy tulajdonképpen a komplett magyar mezőny elindult a Magyar Úszó Szövetség kétnapos felkészülési versenyén. Kedden délelőtt az 1500 méteres gyorsúszás futamait rendezték a Tüske Uszodában, míg délután az 50 méteres számok, valamint a 400 vegyes következett.

A leghosszabb távon rögtön éremmel kezdtek a BVSC-Zugló úszói. Bernek Péter állhatott fel a dobogó második fokára, de további három sportolónk végzett az első nyolc hely valamelyikén: Miló-Sidló Marcell (5.), Kőhalmi Kornél (7.) és Csicsáky Péter (8.).

Délután aztán az első aranyérmek is meglettek. Rögtön kettő is, ráadásul 50 méter háton nem tudták legyőzni sportolóinkat. A nőknél nem nagy meglepetésre Burián Katalin sajátította ki ezt a távot, aki egyedüliként úszott 29 másodpercen belül, és Hosszú Katinkát utasította maga mögé. A férfiak ugyanezen távján csak úszóink állhattak dobogóra. Kovács Benedek nyert, megelőzve Németh Nándort és Bohus Richárdot. Utóbbi két sportolónk között mindössze négy század döntött. De Cseh László és Bernek Péter is ott volt az ötödik és hatodik helyen.

 

 

A fiúk a többi sprinttávon is jól szerepeltek. Gyorson Németh szintén ezüstérmes lett, hat századmásodperccel előzte meg őt Milák Kristóf, míg pillangón a harmadik helyen végzett tehetségünk. 50 méter mellen Takács Tamás is bronzéremnek örülhetett. A nőknél Burián pillangón az ötödik, gyorson pedig a hetedik legjobb időt úszta.

Ma a 100 és 200 méteres távokkal zárul a felkészülési verseny.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: Kovács Anikó / Magyar Úszó Szövetség

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz