Menü

Két kulcsjátékos is hosszabbított a BVSC-vel

2019. Szeptember 18
1716
Két kulcsjátékos is hosszabbított a BVSC-vel

Meghosszabbította szerződését Gyöngyössy Anikó és Leimeter Dóra, a BVSC-Zugló női vízilabdacsapatával. A nyáron világbajnoki 4. helyezést elért válogatott alapemberei 2022-ig írtak alá a klubhoz.

Ünnepélyes szerződéshosszabbításra került sor szerdán, amelynek keretében két kulcsjátékos is hosszú távon kötelezte el magát a BVSC-hez. A sajtótájékoztatón jelen volt még a klub elnöke, Szatmáry Kristóf és Petrovics Mátyás, a női csapat vezetőedzője is.

 „Most már talán rendszeressé válik, hogy szeretnénk bemutatni folyamatosan azokat a sportolóinkat, akikre büszkék vagyunk. A mai napon Gyöngyössy Anikóval és Leimeter Dórával kötünk egy olyan szerződést, amellyel hosszútávon rendezzük a kapcsolatukat a klubbal. Hat éve vannak nálunk és most 2022-ig hosszabbítunk velük, de bízunk benne, hogy tovább is maradnak majd. A válogatott alapemberei, úgyhogy nagy erősítést jelentenek nekünk, hogy a következő években is a BVSC színeiben vízilabdáznak” – kezdte a sajtótájékoztatót Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke.

Mindkét játékos szerepelt a nyári, kvangdzsui világbajnokságon negyedik helyezett női vízilabda-válogatottban, ahol a csapat legjobbjai közé tartoztak.

„Nekem, mint edzőnek nagyon megnyugtató, amit a klub tud nyújtani nekünk. Az elmúlt években is stabilan tudtunk dolgozni és kifelé is vonzó lehet, hogy a válogatott játékosainkkal hosszú távon tervezünk. Ebben a BVSC-s családban nagyon sok fiatal nevelkedett fel. Mind a ketten itt lettek válogatott játékosok és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy a vb-n is a csapat legjobbjai voltak. Továbbra is fontos szempont, hogy magyar játékosokkal építjük a BVSC-t, ráadásul elsősorban saját utánpótlásunkból. Szeretnénk itthon a dobogón zárni a bajnokságot, a nemzetközi kupában pedig minél tovább jutni” – árulta el a vezetőedző.

 

 

Mindkét játékos a 2013-2014-es szezon óta erősíti a BVSC női vízilabdacsapatát. Az elmúlt négy idényben egyaránt érmesek lettek az együttessel a bajnokságban, ráadásul két éve bajnoki döntőt is játszhattak, ahol végül a második helyen zártak. A Magyar Kupában pedig háromszor is ezüstérmet szereztek.

„Hat éve vagyok itt és ezen idő alatt Petrovics Mátyástól rengeteg bizalmat, valamint a vezetőségtől is profi hozzáállást kaptam, ami miatt szeretnék itt maradni. Minden körülmény adott, hogy profin készüljünk. Szeretném a fiatalokat is segíteni. Nagyon örülök, hogy itt vízilabdázhatok” – nyilatkozta Gyöngyössy Anikó.

Leimeter Dóra a BVSC-ben lett már a válogatottban is meghatározó játékos, így nem volt benne kérdőjel, amikor szóba került a szerződéshosszabbítás.

„Hetedik évemet kezdem meg itt a BVSC-nél. Nagyon sokat kaptam a csapattól, főleg a nyár elején, aminek köszönhető volt utána, hogy jól szerepelhettem a vb-n. Így nem volt kérdés, hogy aláírok-e 2022-ig. Szeretnénk a magyar és a nemzetközi mezőnyben is jól szerepelni” – tette hozzá Leimeter.

A női csapat október végén és november elején Berlinben szerepel az Euroliga első selejtezőkörében, ahol a továbbjutás a célja Petrovics Mátyás együttesének, míg a bajnokságban jövő hét szombaton, a Szeged ellen kezdik a szezont hazai medencében.

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz