Menü

Két birkózónk is indulhat az év fő versenyén

2020. December 03
746
Két birkózónk is indulhat az év fő versenyén

Korpási Bálint és Takács István is bekerült a birkózók egyéni világkupára utazó keretébe a hazai szövetség tájékoztatása szerint. A versenyt Belgrádban rendezik december 12. és 20. között, ahol a több hiányzó ellenére világbajnoki mezőny várható.

Bár eredetileg a tokiói olimpia lett volna a birkózók szempontjából is a 2020-as esztendő legnagyobb megmérettetése, mint tudjuk, az ötkarikás játékokat a járvány miatt jövőre halasztották, majd a decemberre tervezett világbajnokságot és az utánpótlás viadalokat törölte a nemzetközi szövetség.

Azonban nem maradnak verseny nélkül a sportolók, ugyanis vb helyett egyéni világkupát rendez a nemzetközi szövetség december 12. és 20. között Belgrádban, természetesen a járványügyi szabályok betartásával. Bár Kiss Balázs nem lesz ott a megmérettetésen, mivel világbajnokunk jövő héten csatlakozhat a válogatott edzőtáborához betegsége után – ő már az olimpiai kvalifikációs versenyekre készül –, de így is lesz kikért szorítanunk a szerb fővárosban, hiszen a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, valamint a junior világ- és Európa-bajnok Takács István is bekerült az utazó csapatba.

„Bár a sportág nagyhatalmai közül lesz néhány hiányzó, ennek ellenére a jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy elég erős mezőny indulhat az egyéni világkupán. Minden sportoló számára ez jó lehetőség, hiszen végre nemzetközi körülmények között versenyezhetnek. Nagy öröm, hogy Maci és Istók is ott lesz Belgrádban. Mindketten jó formában vannak, így bízunk egy jó eredményben. Istók számára ráadásul ez lesz az első felnőtt világverseny, amelyen indul, így neki különösen is jó erőfelmérő lesz a megmérettetés” – nyilatkozta honlapunknak szakosztályelnökünk.

A két sportoló eddigi teljesítményét egyébként a kerület már díjazta, hiszen Korpási megkapta a „Zugló sportjáért Rátonyi Gábor Emlékserleget”, míg Takács a „Fiatal Zuglói Sportolók Díjban” részesült. Reméljük, a belgrádi egyéni világkupán is díjazzák majd sportolóinkat!

Sok sikert kívánunk nekik!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz