Menü

Két asztaliteniszezőnk is kvótát szerzett a paralimpiára!

2020. Július 02
1008
Két asztaliteniszezőnk is kvótát szerzett a paralimpiára!

Bár nagyon bíztunk benne, hogy két para asztaliteniszezőnk is ott lesz Tokióban, de meg kellett várni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség legfrissebb ranglistáját. E szerint már hivatalos, hogy Csonka András és Pálos Péter is készülhet a paralimpiára.

A para asztalitenisz-válogatott június közepén Győrben készült és bár a paralimpia elhalasztása miatt várni kell még a komolyabb versenyekre, sportolóink már edzésben vannak. Az eddigi eredmények alapján sejteni lehetett, hogy a világranglistavezető Pálos Péter mellett a járvány előtti utolsó kvalifikációs versenyen remekül teljesítő Csonka András is ott lesz Tokióban, a hivatalos tájékoztatás viszont még váratott magára.

Június végén viszont a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség nyilvánosságra hozta a legfrissebb rangsorokat, amelyek alapján mindkét sportolónk készülhet a paralimpiára (Pálos – 1. hely, Csonka – 11. hely). Rajtuk kívül még három magyar asztaliteniszező szerzett kvótát.

„Nagyon örülök, hogy öt játékosunk egyenes ágon kvalifikált, és értük, illetve nekik már nem kell a last chance versenyen remegni”nyilatkozta BVSC-s edzőnk, a válogatott szövetségi kapitánya Vígh Zsolt.

Csonka már a 2004-es athéni játékokon is részt vett 16 évesen. Ezt követően Pekingben és Londonban az 5. helyen zárt kategóriájában, míg négy évvel ezelőtt Rio de Janeiróban ezüstérmet szerzett. Pálos Londonban debütált, ahol rögtön paralimpiai bajnok lett, míg 2016-ban bronzéremnek örülhetett.

Az elhalasztott paralimpiát 2021. augusztus 25. és szeptember 5. között rendezik meg Tokióban.

Gratulálunk sportolóinknak és további sok sikert kívánunk a felkészüléshez!

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz