Menü

Karatesikerek

2018. November 26
1610
Karatesikerek

Az elmúlt héten a szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban közösen rendeztük meg a Honvéd-Takara Karate Sportegyesülettel a 27. Hungarian Tatami Cup karateversenyt, mely az utolsó állomása volt a jövő évi dániai korosztályos Európa-bajnokság kvalifikációs sorozatának. 15 ország 660 versenyzője mérte össze tudását. Tanítványainknak szervezőként és versenyzőként is egyaránt helyt kellett állniuk,  ami nem könnyű feledat, de remekül megoldották. 

Az utánpótláskorú versenyzőink közül Bagotai Viola, Szinák Csaba Zalán aranyérmes, Kapdebo Botond, Gyurics Lajos, Pleskonics Flóra ezüstérmes lett, míg Kissimon Réka, Jovacic Jázmin, Balogh Miksa Marcell, Benke Ármin 2x, Szodorai Bence, Szikszai Fidel Bence, Papp Réka, Gyurics Lili és Béres Botond a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

A Tatami Cup-pal tehát lezárult az Európa-bajnoki kvalifikáció. Egyesületünkből két sportolónak, Kapdebo Botondnak és Kissimon Rékának sikerült kiharcolnia az indulás jogát, így ők képviselik majd klubunkat Dániában.

Szigetszentmiklóson azonban nemcsak utánpótlás, hanem felnőtt versenyt is rendeztek, melyen szintén sikerült érmeket szereznünk, Bartha Nikola (+68 kg) aranyérmes lett, míg másik világbajnoki résztvevőnk, György Dániel (-84 kg) a második helyen végzett. Nikola ráadásul egy újabb megtiszteltetésben is részesült: idei teljesítményével ugyanis a Horvátországban rendezett TOP 10 versenyre is meghívást kapott. Versenyzőnk Zágrában mindkét horvát ellenfelét magabiztosan verte, így döntőbe jutott. A harmadik horváttal szemben már nem jött össze a bravúr, így Nikola ezüstérmes lett. Egész éves teljesítményéhez, illetve a sikeresen kvalifikáló versenyzőinknek is gratulálunk és köszönjük a szervezőcsapatunk kiváló munkáját!

 

 

 

 

 

 

 

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz