Menü

Kadet kardban és párbajtőrcsapatban is érmeket szereztünk

2021. Február 15
560
Kadet kardban és párbajtőrcsapatban is érmeket szereztünk

Ez a hétvége sem múlt el vívósikerek nélkül. Ezúttal a kadet kardozók szállították az aranyérmet, de felnőtt párbajtőrben is dobogóra állhatott BVSC-s csapatunk a nőknél és a férfiaknál egyaránt.

A Vasas vívótermében rendezett kadet kard Magyar Kupa 5. fordulójában hat BVSC-s sportolónk is bejutott a legjobb 16 közé a férfiaknál. Sőt, hárman a negyeddöntőben is ott voltak, míg ketten érmet szereztek. A zuglói fölénynek köszönhetően talán nem meglepő, hogy az aranyéremet is sikerült elhozni Petrucz Mirkó révén, aki a fináléban a házigazdák vívóját, Vigh Benedeket győzte le 15-11-re. Tóth Patrik a negyeddöntőben klubtársát, Godó Frigyest múlta felül 15-9-re, aki bégül hatodik lett, míg Tóth a legjobb négy között Petrucztól kapott ki ugyanilyen arányban, így ő bronzérmet szerzett.

A nők versenyében is volt BVSC-s érdekeltségünk a fináléban. Brassai Dorottya remekül vívott, és a döntőben csupán egy tussal maradt alul Kovács Zsanett (Törökbálint) ellen, így ezüstérmes lett. Felföldi Nóra pedig a nyolcadik pozícióban zárta a Magyar Kupát.

A felnőtt párbajtőrözőknél Andrásfi Tibornak ezúttal nem sikerült megismételnie legutóbbi aranyérmét. Tehetségünk a népes mezőnyben már a legjobb 32 között összetalálkozott a későbbi győztes Koch Mátéval, a párharcuk után pedig a 11-10-es győzelemnek köszönhetően a Vasas sportolója örülhetett a továbbjutásnak. Niko Vuorinen azonban eljutott a negyeddöntőig, ahol szintén Koch állította meg, így a finn az ötödik helyen zárt.

 

 

Másnap aztán a csapatversenyben szintén a Vasas állta a mieink útját. Igaz, ott Andrásfi és Vuorinen, kiegészülve Osman-Touson Maruánnal és Horváth Zsomborral bronzéremnek örülhetett.

A nőknél az egyéni verseny nem sikerült jól sportolóinknak, csapatban viszont szépen menetelt az Andrásfi Júlia, Borsody Emma, Tóth Jázmin, Turcsák Bianka összetételű kvartett. Végül ők is a Vasastól kaptak ki a fináléban, így a lányok ezüstérmet szereztek.

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

 

Fotók: hunfencing.hu

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz