Menü

Jól vizsgázott fiatal csapatunk

2019. December 02
1419
Jól vizsgázott fiatal csapatunk

Bár a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia fiatal együttesünknek a női vízilabda Euroliga második selejtezőkörében, Petrovics Mátyás tanítványai így is helyt álltak az erős csoportban. Csapatunk egy győzelemmel a harmadik helyen végzett kvartettjében.

Ahogy Petrovics Mátyás is nyilatkozta youtube-csatornánknak az elutazás előtt, az orosz Dinamo Uralocska elleni nyitómeccsen sok múlhatott a továbbjutás szempontjából. Bár riválisunk papíron komolyabb játékerőt képvisel, a mieink tartották a lépést az oroszokkal, így a félidőben csupán 7-5 volt a hátrányunk. Külön öröm, hogy öt különböző játékos szerezte a góljainkat. Bár a harmadik negyedben már öt is volt közte (11-6), de a végén Farkas Tamara duplájával zárkózott a BVSC-Zugló (12-9). Sajnos a zárófelvonás három gyors orosz góllal indult, így a végére szétnyílt az olló, de a 18-11-es vereség ellenére pozitívum, hogy három negyeden keresztül remekül helyt állt csapatunk.

Szombaton a spanyol CN Sant Andreu ellen viszont kiválóan játszottak végig Petrovics Mátyás tanítványai. A cataniai Euroliga-selejtező 2. fordulójában Leimeter Dóra duplájával indított csapatunk, a félidőben pedig 5-3 volt a javunkra. Bár a harmadik nyolc perc során Leimeter újabb találatával már három volt közte, a hajrában 8-7-re felzárkóztak a spanyolok. Az utolsó negyedben viszont Farkas Tamara és Koncz Hanna révén újra ellépett a BVSC (10-7). A vége 11-9-es győzelem lett, így az utolsó nap előtt maradt esély a továbbjutásra is.

Ehhez viszont óriási bravúrra lett volna szükség. Hiszen vasárnap kora délután a házigazda és éppen a hét elején Európai Szuperkupát nyerő Ekipe Orizzonte együttesét kellett volna legyőzni. Az olasz válogatott alapembereit is foglalkoztató gárda ellen viszont remekül indítottak a lányok. Farkas Tamara kétszer, Mihály Kinga és Takács Orsolya pedig egyszer volt eredményes, így az első negyedet követően 4-3-ra a BVSC vezetett. A nagyszünetre 7-5-re fordított az Orizzonte, a találkozó második felében pedig érvényesült a papírforma és 13-7-re nyertek a házigazdák.

A lányok így nem jutottak be az Euroliga negyeddöntőjébe, de fiatal együttesünk remekül helyt állt az erős mezőnyben és csoportjában a harmadik helyen végzett!

„A továbbjutás hatalmas bravúr lett volna és ha nem is sikerült, minden meccsen a maximumot hoztuk ki magunkból. Emelt fővel búcsúztunk az Euroligától és rengeteg olyan tapasztalattal, amely mind rövid, mind hosszútávon profitot hoz majd újjáalakuló CSAPATUNKNAK. Így csupa nagy betűvel, mert az elmúlt hónapokban rengeteget tettünk ezért. És a kéthónapos bajnoki szünetben sem lesz ez másként” – nyilatkozta vezetőedzőnk szakosztályunk honlapjának.

Gratulálunk a lányoknak! Hajrá BVSC!

 

Euroliga, 2. selejtezőkör (Catania):

BVSC-Zugló–Dinamo Uralocska 11-18

BVSC-Zugló–CN Sant Andreu 11-9

Ekipe Orizzonte–BVSC-Zugló 13-7

 

Végeredmény:

1. Dinamo Uralocska 9 pont

2. Ekipe Orizzonte 6 pont

3. BVSC-Zugló 3 pont

4. CN Sant Andreu 0 pont

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz