Menü

Jól sikerült a magaslati edzőtábor Bohus számára

2020. December 05
526
Jól sikerült a magaslati edzőtábor Bohus számára

Kedden elrajtol az úszók számára az év fő versenye, a kaposvári országos bajnokság. Felvezető sorozatunkban Bohus Richárdot faggattuk ezúttal, többek között arról, hogyan sikerült számára a magaslati edzőtábor.

 

Hamarosan kezdődik az országos bajnokság számotokra. Hogy értékeled a felékszülésed?

Augusztusban kezdtünk el komolyabban készülni. Akkor még azért eléggé motiválatlanok voltunk, főleg én, mert kicsit kizökkentett ez az egész helyzet. Aztán októberben elmentünk magaslati edzőtáborba, ami nagyon pozitív része volt a felkészülésünknek. Kicsit kiszakadtunk ebből az ingerszegény, bezárt közegből. Az mentálisan is sokat segített, de fizikálisan is jó volt, mert elég kemény edzéseket tudtunk magunk mögött. Kondiban is több izmot pakoltunk fel. Az utóbbi pár hétben pedig már csak az országos bajnokságra próbáljuk finomhangolni a dolgokat. Bár még most nem érzem magamban, hogy olyan jól fog sikerülni, de ilyenkor ez a normális, hogy a szervezet kicsit besokall. Remélhetőleg ez csak az izgalom része, hogy ez a fő versenyünk idén.

 

A magaslati edzőtábornak miben nyilvánult meg a hatása?

Sok helyen voltam már magaslati edzőtáborban, de ez magasan a legjobb volt. Amikor lejön az ember, tulajdonképpen feleannyi levegőt kell, hogy vegyen. Ugye pulzusmérővel szoktunk úszni és látjuk, hogy nem is mennek fel túlságosan a számok. Utána olyan időket úsztam edzésen, hogy én is néztem, hogy a végén még középtávúszó leszek. Nyilván aztán a pihenésre másként reagált a szervezetem, de még van pár napunk az ob-ig.

 

Melyik számokra készülsz konkrétan az ob-n?

100 háton már van kvótám, amit úgy néz ki, hogy meg is lehet tartani. Szóval nem kell újra kvalifikálni. Örülnék, ha annak a tavalyi időnek a közelébe kerülnék. Az lesz a fura, hogy nem vagyunk hozzászokva a versenyközeghez. Tehát a mentális felkészülésen lesz a fő hangsúly.

 

Aztán az ob után már indul is a közvetlen felkészülés az olimpiára.

Az eleje valószínűleg kicsit nehezebb lesz január-februárban, de ahogy közeledünk, lesz utána egy országos bajnokság, hazai Eb és az ember érzi majd azt a stresszt, amelyet az olimpia közelsége jelent. Szerintem ez nagyon pozitív hatással lesz majd a felkészülésünkre. Nyilván így másodszor nekirugaszkodni azért nem ugyanolyan, mint elsőre, de ez nem kifogás, mert mindannyian egy cipőben vagyunk. Nehéz lesz, de aki a legjobban abszolválja majd ezt a helyzetet, az jön ki a legjobban belőle.

 

Sok sikert kívánunk sportolónknak!

 

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz