Jól halad a „főzőcskézéssel” a férfi csapat

Jól halad a „főzőcskézéssel” a férfi csapat

Már csak négyet kell aludnunk és ismét tétmérkőzésen szoríthatunk felnőtt vízilabdázóinknak. A Magyar Kupában elsőként a férfiak kezdik meg szereplésüket. Ennek kapcsán beszélgettünk vezetőedzőnkkel, Szűcs Leventével.

 

Lassan véget ér a felkészülés egyik fázisa, hiszen a hosszú szünet után a hétvégén már Magyar Kupa mérkőzések várnak rátok. Hogy értékeled az eddigi időszakot?

Jól sikerült a felkészülésünk. Ellenfeleket a jelenlegi helyzetben nehéz szerezni, mert tulajdonképpen csak magyar, azon belül is budapesti edzőpartnereket tudtunk szervezni. Így mi először a Vasassal kétkapuztunk, ami egy nagyon jó felkészülési mérkőzés volt és egy jó visszaigazolása annak, hogy abszolút nincs egymástól messze a két csapat, ami a bajnokságra nézve megnyugtató is lehet akár. Természetesen a Vasas egy magasabban jegyzett csapat, de az, hogy egy jó meccset tudtunk velük játszani, az mindenképp ad egy hitet és erőt a csapatnak, hogy egy ilyen szintű ellenfelet is el lehet kapni a bajnokságban.

 

Mi az, amit már sikerült megvalósítani az elképzeléseidből a felkészülés alatt?

Nagyon szerettem volna, ha sikerül elérnünk azt, hogy gyors csapatunk legyen. Jól haladunk ezen célunk felé. A fiúk gyorsak és dinamikusak, aminek nagyon örülök. Úgy gondolom, hogy az eddigi felkészülés alatt mindent megkaptak a srácok egyben, mint amikor az ember főz és a recepthez minden alapanyagot megkap. Úgyhogy elkezdtünk főzőcskézni és meglátjuk, hogy ez a végén, hogy sikerül, mint főtt étel. De ahhoz képest, hogy mennyire az elején vagyunk és mennyi információt kaptak, szerintem előrébb járunk, mind gondoltam volna ebben a fázisában a felkészülésnek.

 

Hogy sikerült az érkező játékosok beépítése?

Továbbra is úgy gondolom, hogy mindenki jó igazolás volt. Gondolok itt a fiatalokra is, akiket az utánpótlásból választottunk ki. Mindenki abszolút beleillik a csapat képébe, mindenkinek megvan a pozíciója és szerepe is. Nagyjából ezeket már megtanulták. Úgyhogy nagyon pozitívan várom a szezont.

 

A hétvégén Kaposvárra utazik a csapat, ahol a házigazdák mellett a Szolnok és az UVSE lesz még az ellenfél. Mit vársz a Magyar Kupa 1. fordulójától?

Egy picit úgy érzem magam, hogy éljünk a mának, mert sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő, ami idén beigazolódott. Úgyhogy mi szeretnénk nagyon jó eredményt elérni a Magyar Kupában, tehát abszolút nem félvállról vesszük. Ugyan a felkészülés egy része, de ettől függetlenül szeretnénk százszázalékos teljesítményt nyújtani. A sorsolás sem mondható szerintem rossznak, hiszen egy erős Szolnok ellen kezdünk szombaton, másnap pedig jön az UVSE és a Kaposvár elleni meccs. Magunkkal visszük a pontokat és a helyezés sem mindegy a csoportban, úgyhogy ezt a két meccset mindenképp szeretnénk megnyerni. Papíron a Kaposvár tűnik ebből a két együttesből erősebbnek, de hogy mennyivel, azt majd ott fogjuk megtudni, mert igazoltak két külföldi játékost, akikről nincs információnk, hogy milyen erősségűek. Úgyhogy kíváncsian várom az újrakezdést!

 

Hajrá BVSC!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay